Go Back Email Link
+ servings
Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækker
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Rabarberkage den bedste opskrift med vanilje

En nem og hurtig rabarberkage med få og enkle ingredienser
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: Dessert og sødt
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 gram blødt smør
  • 175 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • dl mælk eller surmælksprodukt
  • 3-400 gram rabarber skåret i 1-2 cm stykker
  • Drys: Rørsukker perlesukker eller almindeligt sukker kan bruges

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
    Rabarberkage den bedste opskrift med vanilje
  • Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen og pisk det i
    Rabarberkage den bedste opskrift med vanilje
  • Bland bagepulver i hvedemelet og rør det i skiftes vis med mælken
  • Smør en tærteform med smør (min form var ca. 25-30 cm i diameter) og fordel dejen i tærteformen
  • Snit rabarberne i 1 cm stykker og fordel dem på kagen. Tryk dem godt ned i kagen. Hvis du synes der er mange rabarberskiver, så prop dem bare alligevel godt ned i kagen. Drys med rørsukker på toppen
    Rabarberkage den bedste opskrift med vanilje
  • Bag rabarberkagen nederst i ovnen ca. 50 minutter v. 150 grader varmluft.
    Rabarberkage den bedste opskrift med vanilje
  • Kagen er færdig når den er gennembagt, sprød og gylden
    Rabarberkage den bedste opskrift med vanilje
  • Serveres lun med flødeskum eller vaniljeis til.
    Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækker

Noter

Kagen er fryseegnet
Du kan bruge alle slags bær og al slags frugt til kagen