Hvidløgssuppe med kartofler og fløde - nem opskrift
Hvidløgssuppe med porrer og kartofler
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid45 minutter min
Antal: 8 pers.
- 1 helt hvidløg 10-12 fed
- 4 bouillonterninger alle slags kan bruges, eller god hjemmekogt fond af kylling, svin- eller okse.
- 2 løg i tern
- 5 kartofler i tern rå. I tern
- 6 porrer i skiver
- Smør til stegning
- 1 spsk tørret timian kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
- 1½ liter kogende vand
- 2½ dl. fløde kan udelades eller erstattes med f.eks. flødeost
- Salt/peber
Svits kartofler i smørret sammen med hele hvidløgsfed, løg og porrer. Svits bouillonterningerne med. Tilsæt timian og krydderier
Hæld kogende vand ved og lad suppen koge i minimum 20 minutter under låg, eller til kartofler og porrer er møre.
Blend suppen
Tilsæt fløde og lad suppen koge lidt op. Smag suppen til. Kan nydes som den er eller serveres med sprødstegte bacontern/croutoner/friske krydderurter.
Suppen vil være fin at servere til forret også.
Hvidløgssuppen er fryseegnet, så lav gerne en stor portion. Den kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage
Du kan tilsætte andre grøntsager til suppen også - pastinak og persillerod måske?