Go Back Email Link
+ servings
De mest populære opskrifter på bloggen i 2019
Udskriv
4.8 fra 5 stemmer

Kanelsnegle i fad - opskrift på kanelsneglekage

Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanter
Forb. tid30 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid42 min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 1,5 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • ½ dl olie
  • 425 gram hvedemel ca.

Kanelremonce:

  • 100 gram blødt smør
  • 1,5 dl. brun farin
  • 1,5 spsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Pensling: Sammenpisket æg

Kakaoglasur:

  • 150 gram flormelis ca
  • 1-2 tsk kakao
  • 2-3 tsk kogende vand

Sådan gør du

  • Lun mælken i mikrobølgeovnen og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt olie, sukker, salt og æg
  • Rør hvedemelet i til sidst, lidt af gangen. Dejen skal kun lige kunne slippe fad og fingre og brug så lidt mel, som muligt. Gem noget til udrulningen også.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted minimum 30 minutter (gerne 15 minutter i ovnen på 50 grader)
  • Rør remoncen sammen. Bland alle ingredienserne. Smørret skal ikke smeltes
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 3-4 mm tykkelse
  • Smør remoncen på, helt ud til kanten. Brug en paletkniv eller en dejspatel
  • Rul dejen forsigtigt sammen på den lange led
  • Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Mit var ca. 25x35 cm. Du kan også bage kanelsneglene i et rundt tærtefad
  • Skær kanelsneglene ud med en skarp kniv. De skal være ca. 1-1½ cm tykke.
  • Læg sneglene ned i fadet. Jeg kunne have ca. 4 på den korte led og 5 på den lange led. Der skal være 1 cm imellem hver snegl.
  • Stil kanelsneglene til hævning tildækket et lunt sted, ca. 30 min. (eller speedhævning 15 min. i ovnen på 50 grader)
  • Pensl med æg
  • Varm ovnen op på 175 grader (varmluft) og bag kanelsneglene nederst i ovnen 10-12 minutter - eller til de er sprøde og gyldne. De må endelig ikke blive for mørke. Hvis de får for meget, så kan de blive tørre
  • Rør en god fast chokoladeglasur og læg 1 tsk på hver kanelsnegl, imens sneglen er lidt lun, så vil glasuren smelte ned på sneglen. Uhm.
  • Server og nyd med velbehag

Noter

Kanelsneglene kan fryses uden glasur. Lunes kort i ovnen efter optøning
Vær obs på at kagerne ikke får for lang tid i ovnen - de er bedst, når de er helt bløde
Kanelsneglene kan koldhæves. Du skal nok nøjes med max. 10 gram gær og lade sneglene hæve på køl natten over