Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
4 fra 2 stemmer

Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift

Fastelavnsboller med vaniljecreme - bløde og lækre
Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid40 min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 15 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Vaniljecreme

  • dl kaffefløde
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 spsk Maizenamel
  • 30 gram sukker

Dej:

  • dl lunkent mælk
  • 25 gram gær
  • 100 gram smeltet smør
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 425-450 gram hvedemel
  • Pensling: 1 sammenpisket æg
  • Glasur: Flormelis og kakao

Sådan gør du

Vaniljecreme:

  • Lun 2 dl fløde
  • Pisk ægget med ½ dl fløde og ½ dl mælk, Maizena, vaniljesukker og sukker. Pisk til der ikke er klumper i længere.
  • Når fløden bobler, så pisk æggemassen i, under grundig omrøring.
  • Cremen vil tykne, når den bliver godt varm. Pisk godt hele tiden, for den vil nemt brænde på.
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
  • Når cremen er tyknet, så tages den af varmen. Lad den afkøle og rør flere gange undervejs, så den ikke danner skind.

Dej:

  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og lade det køle lidt
  • Lun mælken i mikrobølgeovnen og rør gæren ud heri
  • Tilsæt sukker og salt
  • Rør ægget i
  • Tilsæt det smeltede smør
  • Tilsæt vaniljesukker og hvedemel, lidt efter lidt.
  • Du skal bruge så lidt mel som muligt, kun lige nok til, at dejen slipper fad og fingre. Husk at gemme noget til dejen skal udrulles.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i min. 30 min. Dejen kan også speedhæves 15 minutter i ovnen på 50 grader.
  • Drys lidt hvedemel på køkkenbordet.
  • Rul dejen ud i ca. 3-4 mm tykkelse. Jeg fik 15 fastelavnsboller af denne portion
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
  • Læg 2 tsk vaniljecreme på hver fastelavnsbolle. Fordel creme på dejstykkerne, indtil du har brugt al cremen. Fyld ikke for meget i bollerne.
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
  • Saml fastelavnsbollerne godt og sæt dem med sammenføjningen nederst
  • Læg dem i siliconeforme eller muffinsforme af papir
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
  • Tildæk med et klæde og efterhæv fastelavnsbollerne 30 minutter (kan speedhæves i ovnen på 50 grader)
  • Pensl fastelavnsbollerne med æg og sæt dem i en 175 grader varm ovn (varmluft)
  • Bag fastelavnsbollerne 10-15 minutter, alt efter hvor store/små de er. Bag dem ikke for længe. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
  • Rør glasur og pynt fastelavnsbollerne
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift

Noter

Fastelovnsbollerne er fryseegnede uden glasur
Cremen kan erstattes af marcipanremonce eller syltetøj
Du kan flække cremebollerne og fylde dem med flødeskum før servering