Krydr nakkestegen rigeligt med salt og peber på begge sider.
Læg stegen på en stegerist i et ildfast fad
Vikl nakkestegen godt ind i bacon. Sørg for at stegen bliver pakket ind
Hæld kogende vand ved, ca. op til stegens bund (jeg brugte ca. 1½ liter og eftersupplerede)
Sæt fadet i ovnen ca. 2½ time v. 150 grader varmluft eller 3½ time v. 125 grader varmluft eller 4½ time v. 100 grader varmluft osv. Stegen skal have en kernetemperatur på 80 grader og tilberedningstiden er meget afhængig af stegens størrelse og din ovns varmeevne, så tjek undervejs og reducér/forlæng evt. tilberedningstiden.
Når du langtidssteger bevares mest muligt af stegens saft og kraft, så tilbered gerne ved svag varme, i længere tid.
Suppler med kogende vand undervejs. Fadet må ikke koge tør. Jo mere stegesky, jo mere sauce. Sørg for at der er rigeligt.
Når stegen er ca. 75 grader, så hæld stegeskyen fra fadet. Det skal bruges til flødesaucen, så hæld det igennem en si ned i en saucegryde..
Fyr lidt op for stegen i ovnen, imens du laver saucen, så får den en fin grillet overflade. Min steg fik 175 grader varmluft i ca. 15 minutter, evt. længere tid, til stegen når en kernetemperatur på 80 grader. Sluk herefter for ovntemperaturen og lad stegen hvile i ovnen imens du får saucen klar.
Server stegen med hassel backkartofler, tyttebær og flødesauuce. (Kartoflerne kan fint laves i ovnen sammen med stegen)