Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

One pot pasta med tomatsauce - nem mad på 15 minutter

One pot pasta med tomatsauce - nem og perfekt hverdagsmad, der er klar på et kvartér. Retten laves i kun én gryde
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Ret: Billig hverdagsmad
Køkken: Mad til de travle
Keyword: One Pot, One Pot Pasta, pasta, tomatsauce
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 stort rødløg i tern
  • 3-5 fed friskpressede hvidløg
  • 1 bouillonterning
  • Olie til stegning
  • Evt. 500 gram hakket oksekød
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 spsk oregano
  • Salt/peber
  • 1 pakke fuldkornspasta skruer eller penne f.eks.
  • 1 liter kogende vand

Sådan gør du

  • Kog 1 liter vand i elkogekedlen
  • Skær løget i tern og svits i lidt olie sammen med friskpressede hvidløgsfed og bouillonterning.
  • Hvis du vil tilsætte hakket oksekød, skal det tilsættes her og brune med, til det har skiftet farve.
  • Tilsæt peberfrugt og svits med nogle minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater, oregano og salt/peber.
  • Tilsæt kogende vand og pasta.
  • Læg låg på gryden og kog ved middelvarme i ca. 15 minutter.
  • Rør et par gange undervejs.

Noter

Det nemme ved One Pot retter er, at alt bliver færdigt i én og samme gryde. 
Hvis du tilsætter hakket oksekød, kan du på denne måde også lave pasta og kødsauce