Go Back Email Link
+ servings
Kalkunbryst i stegeso - langtidsstegt kalkun
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kalkunbryst i stegeso - langtidsstegt kalkun

Kalkunbryst i baconsvøb med flødekartofler i Römertopf
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid7 timer
Samlet tid7 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst nakkesteg kan også bruges
  • 1-2 pakker bacon i skiver á 100 gram
  • 2-2½ kg kartofler i skiver
  • 5 fed hvidløg
  • 4 løg i skiver
  • 1-2 røde peberfrugter i skiver
  • ½ liter piskefløde eller madlavningsfløde
  • 2-3 dl mælk
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Start med at sætte din Römertopf i blød i minimum et kvartér. Fyld den underste del og sænk den anden del ned oveni og fyld også den. Køkkenvasken kan fint bruges.
    Kalkun i stegeso med flødekartofler og porrer
  • Jeg har en stor og en lille Römertopf, men du skal bruge den store Römertopf til denne portion, alternativt kan du nøjes med kun 1½ kg kartofler og 3 løg.
  • Skær kartofler, løg og peberfrugt i skiver og fordel i Römertopfen lidt på skift. Pres hvidløgsfeddene over og krydr godt med salt/peber flere gange undervejs. Retten kræver meget krydderi.
    Kalkunbryst i baconsvøb med flødekartofler i Römertopf
  • Krydr kalkunbrystet godt og omkvikl det med bacon. Læg kalkunbrystet på toppen af kartoflerne.
    Kalkunbryst i stegeso - langtidsstegt kalkun
  • Hæld piskefløden ved og skyl kartonen godt med mælken og tilsæt også det.
    Kalkunbryst i stegeso - langtidsstegt kalkun
  • Læg låget på Römertopfen og sæt den i en kold ovn.
  • Sæt temperaturen på 100 grader varmluft og lad stegesoen simre i 7 timer. Har du kun 5 timer, kan du tilberede retten ved 125 grader varmluft, har du 3 timer v. 150 grader varmluft. Har du 2 timer, så prøv 175 grader varmluft.
  • Tjek gerne kartoflerne undervejs, om de har fået nok, brug også gerne et stegetermometer til kødet - kernetemperaturen skal være 75 grader. Skru evt. lidt op for temperaturen
    Kalkunbryst i baconsvøb med flødekartofler i Römertopf
  • Vær obs. på at fløden bobler meget ovenud, jo højere temperaturen er. Langtidssimren er klart bedst

Noter

Du kan bruge en nakkesteg til denne ret. 
Retten kan også laves i et tildækket ildfast fad og du kan også bruge din støbejernsgryde i ovnen