Start med at sætte din Römertopf i blød i minimum et kvartér. Fyld den underste del og sænk den anden del ned oveni og fyld også den. Køkkenvasken kan fint bruges.
Jeg har en stor og en lille Römertopf, men du skal bruge den store Römertopf til denne portion, alternativt kan du nøjes med kun 1½ kg kartofler og 3 løg.
Skær kartofler, løg og peberfrugt i skiver og fordel i Römertopfen lidt på skift. Pres hvidløgsfeddene over og krydr godt med salt/peber flere gange undervejs. Retten kræver meget krydderi.
Krydr kalkunbrystet godt og omkvikl det med bacon. Læg kalkunbrystet på toppen af kartoflerne.
Hæld piskefløden ved og skyl kartonen godt med mælken og tilsæt også det.
Læg låget på Römertopfen og sæt den i en kold ovn.
Sæt temperaturen på 100 grader varmluft og lad stegesoen simre i 7 timer. Har du kun 5 timer, kan du tilberede retten ved 125 grader varmluft, har du 3 timer v. 150 grader varmluft. Har du 2 timer, så prøv 175 grader varmluft.
Tjek gerne kartoflerne undervejs, om de har fået nok, brug også gerne et stegetermometer til kødet - kernetemperaturen skal være 75 grader. Skru evt. lidt op for temperaturen
Vær obs. på at fløden bobler meget ovenud, jo højere temperaturen er. Langtidssimren er klart bedst