Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt gær, rugmel og hvedemelet til sidst.
Rør dejen hurtigt sammen og tildæk dejfadet, gerne med plasticlåg eller stanniol. Jeg har Margretheskåle med låg - en rigtig god opfindelse. Din skål skal være rimeligt stor, da dejen vil hæve noget op undervejs.
Lad dejen hæve på køkkenbordet 6-8 timer.
Når hævetiden er gået, sætter du din støbejernsgryde med låg i ovnen og fyrer op på max. 250 grader varmluft. Håber "knoppen" på dit grydelåg kan holde til varmen, det skal du være sikker på.
Pas virkelig på når du håndterer gryde+låg ved denne temperatur, du kan brænde dig enormt!
Lad gryden varme op ca. 20 minutter eller til din ovn+gryde er rygende varm.
Tag gryden ud, drys lidt mel i bunden og hæld dejen heri. Læg hurtigt låget på og sæt gryden i ovnen igen.
Bag brødet 20-25 minutter ved 250 grader varmluft. Hold øje med brødet, at det ikke bliver for svedent.
Tag låget af og lad brødet bage videre i gryden de sidste 10 minutter, så skorpen kan blive helt sprød øverst også. Du kan evt. slukke for varmen de sidste 2-5 minutter, for at spare lidt på strømmen. Det koster nemlig noget strøm at bage dette brød :-)
Lad brødet afkøle lidt før servering, gerne på en bagerist. Er brødet for varmt når du skærer det, kan det være for klægt i midten.
Velbekomme :-)