½-1tskstødt sort peberkan erstattes med hvid peber. Kan også udelades
1tsknatronkan erstattes med brunt bagepulver
1tskbagepulverkan erstattes med brunt bagepulver
Sådan gør du
Blødgør smørret få sekunder i mikroovnen
Rør sukker og smør sammen. Brug gerne røremaskine, for dejen bliver hård og fast. Tilsæt fløde/mælk eller tykmælk. Jeg brugte tykmælk
Bland krydderier og hævemiddel i hvedemelet og tilsæt det lidt efter lidt.
Rør dejen til den er sammenhængende - tilsæt evt. 1 spsk sirup, hvis du synes dejen er for fast. (Hvis du ælter dejen med hænderne, bliver dejen blødere og vil hænge bedre sammen)
Tril lange tynde dejpølser og brug en kniv til at skære pebernødderne ud. Tril dem evt. til pebernødder, eller lav "rustikke pebernødder"=skåret med kniv.
Læg pebernødderne på bageplader beklædt med bagepapir. Der kan være ca. 80 pebernødder pr. bageplade
Bag pebernødderne 6-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Jeg kan bedst lide at pebernødderne bliver godt afbagte, så jeg giver dem 8 minutter. Den krydrede smag trænger bedst frem ved en god afbagning.
Når pebernødderne er helt afkølede, kan de puttes i kagedåser. De bliver sprøde efter afkøling. Er de for bløde, så kan de bages nogle minutter igen
Noter
Pebernødderne kan holde sig flere uger i tætsluttende kagedåse
Er dine pebernødder for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter i ovnen igen.