Go Back Email Link
+ servings
Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift

Koteletter med lynstegte grøntsager med honning og timian
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 koteletter - eller så mange I kan spise svinekoteletter, nakkekoteletter eller skaftkoteletter? Kan erstattes af kyllingebrystfilet, kalkun, eller oksekød?
  • 8-10 gulerødder skåret i smalle stave
  • 3 rødløg skåret i både
  • 2 peberfrugter gerne 1 rød og 1 gul - skåret i smalle skiver
  • 1 spsk tørret timian ell. frisk. Andre krydderurter kan bruges
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber - gerne hvidløgspeber
  • Olie og smør til stegning
  • Tilbehør: Pasta - gerne fuldkorn

Sådan gør du

  • Skær grøntsager i strimler og svits i olie
    Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift
  • Brug din allerstørste pande - og kniber det med plads, må du tage to i brug. Jeg brugte mit store stegefad, der både kan bruges på komfur og i ovn
    Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift
  • Drys med krydderier og tilsæt honning
    Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift
  • Når grøntsagerne har stegt nogle minutter, skubber du dem til side på panden og gør plads til koteletterne. Læg lidt smør på panden og steg koteletterne 2-3 minutter på hver side.
  • Vend grøntsagerne flere gange undervejs imens.
  • Sikr dig at kød og grøntsager bliver ordentligt gennemstegt, så der ikke er frisk kødsaft på grøntsagerne ved servering.
  • Bland kød og grøntsager godt sammen før servering- Serveres straks - sammen med pasta
    Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift

Noter

Du kan sagtens udskifte de valgte grøntsager med andre grøntsager. 
Retten kan også laves i ovn.
Forbrun koteletterne på panden og lad retten stege færdig i ovnen i ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft, eller til koteletter og grøntsager er møre og gennemstegt