Go Back Email Link
+ servings
Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift

Smuk grov spinattærte med feta og pinjekerner
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Brød, madbrød og tærter
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Tærtebund: 2 tærter

  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel
  • 1 tsk salt
  • dl tykmælk andet surmælksprodukt ell. mælk kan bruges
  • ½ dl olie

Tærtefyld:

  • Lidt smør til stegning
  • 500 gram frisk spinat frossen spinat kan også bruges
  • 2 store løg
  • 500 gram feta - gerne puckost mindre kan bruges. Andet ost kan bruges i stedet
  • Salt/peber
  • Pinjekerner kan udelades eller erstattes med solsikkekerner
  • 6 dl tykmælk eller mælk
  • 8 æg
  • Salt/peber

Sådan gør du

Tærtebund:

  • Bland hvedemel, rugmel og salt. Tilsæt olie og tykmælk og saml dejen med hænderne.
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Smør to tærteforme og fordel dejen i hver form, ved at presse dejen ud med fingrene. Dejen kan også rulles ud. Mine forme målte ca. 25 cm i diameter. Du kan også bage en hel tærte i et ildfast fad f.eks.
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Prik i dejen med en gaffel og forbag tærterne ca. 15 min. v. 100 grader varmluft

Tærtefyld:

  • Svits løgene klare i lidt smør
  • Skyl spinaten godt og kram vandet af.
  • Steg spinaten på panden sammen med løgene, til spinaten falder sammen. Put spinaten på panden lidt af gangen. Sænk temperaturen lidt. Bruger du frossen spinat, så steg den til væden er fordampet lidt. Krydr godt med salt og peber.
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Skær fetaosten ud i tern. Fordel spinatfyldet og fetatern på de to tærter.
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Rør æggeblandingen sammen. (æg+tykmælk/mælk og krydderier) og hæld æggeblandingen på og drys pinjekerner på toppen
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Bag tærterne v. 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Tærterne er færdige, når de er gyldne og sprøde og æggeblandingen er fast.
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift
  • Servér med en frisk grøn salat til og gerne en creme fraiche dressing til.
    Spinattærte med feta og pinjekerner - opskrift

Noter

Tærten kan laves med andet grøntsagsfyld
Spinattærten er fryseegnet, men så er det bedst at nedfryse den i formen
Bruger du frossen spinat, så lad den stege på panden, til væden er fordampet lidt