2½dltykmælkandet surmælksprodukt ell. mælk kan bruges
½dlolie
Tærtefyld:
Lidt smør til stegning
500gramfrisk spinatfrossen spinat kan også bruges
2store løg
500gramfeta - gerne puckostmindre kan bruges. Andet ost kan bruges i stedet
Salt/peber
Pinjekernerkan udelades eller erstattes med solsikkekerner
6dltykmælkeller mælk
8æg
Salt/peber
Sådan gør du
Tærtebund:
Bland hvedemel, rugmel og salt. Tilsæt olie og tykmælk og saml dejen med hænderne.
Smør to tærteforme og fordel dejen i hver form, ved at presse dejen ud med fingrene. Dejen kan også rulles ud. Mine forme målte ca. 25 cm i diameter. Du kan også bage en hel tærte i et ildfast fad f.eks.
Prik i dejen med en gaffel og forbag tærterne ca. 15 min. v. 100 grader varmluft
Tærtefyld:
Svits løgene klare i lidt smør
Skyl spinaten godt og kram vandet af.
Steg spinaten på panden sammen med løgene, til spinaten falder sammen. Put spinaten på panden lidt af gangen. Sænk temperaturen lidt. Bruger du frossen spinat, så steg den til væden er fordampet lidt. Krydr godt med salt og peber.
Skær fetaosten ud i tern. Fordel spinatfyldet og fetatern på de to tærter.
Rør æggeblandingen sammen. (æg+tykmælk/mælk og krydderier) og hæld æggeblandingen på og drys pinjekerner på toppen
Bag tærterne v. 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Tærterne er færdige, når de er gyldne og sprøde og æggeblandingen er fast.
Servér med en frisk grøn salat til og gerne en creme fraiche dressing til.
Noter
Tærten kan laves med andet grøntsagsfyld
Spinattærten er fryseegnet, men så er det bedst at nedfryse den i formen
Bruger du frossen spinat, så lad den stege på panden, til væden er fordampet lidt