Rissalat med ærter, tomater & forårsløg - nem
Rissalat med forårsløg, ærter og cocktailtomater
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Ret: Fedtfattige madretter
Antal: 6 pers.
- ½ kg Kolde kogte ris pasta, kogte kolde kartofler, bulgur, cous cous ell. lign. kan også bruges
- 3-500 gram tomater skåret i både. Cocktailtomater kan også bruges
- 5-6 forårsløg skåret i tynde skiver. Jeg brugte et bundt
- 500 gram letkogte ærter afkølede
Olie eddike marinade:
- 6-7 spsk olie
- 4 spsk hvidvinseddike
- 1-2 tsk hvidløgspeber
- ½-1 tsk salt
- 2 fed friskpresset hvidløg
Snit grøntsagerne og rør marinaden sammen og bland med risene.
Lad gerne rissalaten trække på køl et par timer, men den kan også spises straks
Smag rissalaten til og tilsæt evt. ekstra peber/salt/hvidvinseddike
Husk at kogte ris skal køles hurtigt ned, hvis de skal genbruges bagefter
Du kan bruge alle slags grøntsager til rissalaten
Rissalaten kan holde sig 1-2 dage i køleskabet og er også godt i frokostbøtter til skole eller job.
Tilsæt evt. lidt hønsekøds- eller skinketern og få en fyldig hovedretssalat
Ris kan erstattes med kold kogt pasta og kolde kogte kartofler