Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Rissalat med ærter, tomater & forårsløg - nem

Rissalat med forårsløg, ærter og cocktailtomater
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Keyword: rissalat
Antal: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ kg Kolde kogte ris pasta, kogte kolde kartofler, bulgur, cous cous ell. lign. kan også bruges
  • 3-500 gram tomater skåret i både. Cocktailtomater kan også bruges
  • 5-6 forårsløg skåret i tynde skiver. Jeg brugte et bundt
  • 500 gram letkogte ærter afkølede

Olie eddike marinade:

  • 6-7 spsk olie
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 1-2 tsk hvidløgspeber
  • ½-1 tsk salt
  • 2 fed friskpresset hvidløg

Sådan gør du

  • Snit grøntsagerne og rør marinaden sammen og bland med risene.
    Rissalat med ærter, tomater & forårsløg - nem
  • Lad gerne rissalaten trække på køl et par timer, men den kan også spises straks
    Rissalat med ærter, tomater & forårsløg - nem
  • Smag rissalaten til og tilsæt evt. ekstra peber/salt/hvidvinseddike
    Rissalat med ærter, tomater & forårsløg - nem

Noter

Husk at kogte ris skal køles hurtigt ned, hvis de skal genbruges bagefter
Du kan bruge alle slags grøntsager til rissalaten
Rissalaten kan holde sig 1-2 dage i køleskabet og er også godt i frokostbøtter til skole eller job. 
Tilsæt evt. lidt hønsekøds- eller skinketern og få en fyldig hovedretssalat
Ris kan erstattes med kold kogt pasta og kolde kogte kartofler