Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Cookies med Nutella og nødder - nem opskrift

Nemme chokoladecookies med Nutella og hasselnødder
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 35 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 spsk Nutella
  • 100-150 gram hasselnødder grofthakkede. Kan erstattes af andre nødder/mandler. Du behøver ikke riste nødderne først
  • 100 gram mørk grofthakket chokolade brug gerne mere og brug gerne lys eller hvid chokolade, hvis du foretrækker det
  • 1,25 dl brun farin kan erstattes af alm. sukker eller rørsukker
  • 1 æg
  • 25 gram smeltet smør
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • ½ tsk natron

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Hak nødderne groft
    Cookies med Nutella og nødder - nem opskrift
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen
  • Bland Nutella med farin, æg, hasselnødder, chokolade og smeltet smør.
    Cookies med Nutella og nødder - nem opskrift
  • Bland natron og salt med hvedemelet og rør det i.
  • Dejen kan røres med ske. Føles den for fast, så rør evt. 1 spsk vand i eller sirup i
    Cookies med Nutella og nødder - nem opskrift
  • Sæt små cookies på bageplader beklædt med bagepapir. Brug to teskeer.
    Cookies med Nutella og nødder - nem opskrift
  • Jeg fik plads til 20 kager pr. plade og der blev ialt 35 cookies af denne portion
  • Bag kagerne 7-9 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og lidt mørke i kanten. Jo længere bagetid, jo sprødere cookies
  • Lad cookies'ene afkøle på en bagerist. De bliver helt sprøde, når de er kolde. Synes du de virker for bløde, så bag dem i ovnen 3-5 minutter igen.
    Cookies med Nutella og nødder - nem opskrift
  • Opbevares i kagedåse.

Noter

Nutella kan erstattes med anden chokoladecreme eller kan også bare erstattes af almindeligt chokolade.
Alle slags nødder og al slags chokolade kan bruges
Jo længere bagetid, jo mere sprøde cookies