Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Flødekartofler med mælk - fedtfattig opskrift

Lækre flødekartofler med porrer og hvidløg i stegeso
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 30 minutter
Ret: Flødekartofler med mælk - fedtfattig opskrift
Antal: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg kartofler i skiver
  • 1-2 porre i skiver - kan udelades eller erstattes med forårsløg
  • 3 løg i skiver
  • 6 fed hvidløg kan udelades
  • 1 liter mælk f.eks. minimælk
  • 4 spsk majsstivelse/kartoffelmel kan erstattes med hvedemel
  • Salt/peber
  • evt. 2½ kaffefløde

Sådan gør du

  • Sæt Römertopf-delene i blød i vand imens du klargør kartoflerne
  • Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skyl porren og skær den i skiver
    Flødekartofler med mælk - fedtfattig opskrift

Flødekartofler i stegeso:

  • Hæld kartoflerne i Römertopfen og bland med porreskiverne. Krydr godt med salt og peber.
    Flødekartofler med mælk - fedtfattig opskrift
  • Rør majsstivelse ud i 1 dl mælk. Hæld resten af mælken over kartoflerne og tilslut majsstivelsen. Supplér evt. med lidt kaffefløde
  • Tilbered kartoflerne nederst i ovnen. Sæt stegesoen nederst i en kold ovn og tilbered den i 2 timer v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn), eller 3 timer v. 150 grader varmluft. Flødekartoflerne er færdige, når de er møre og væden opsuget.
    Flødekartofler med mælk - fedtfattig opskrift

Flødekartofler i bradepande/ildfast fad:

  • Du kan også tilberede retten i et tildækket ildfast fad. Beregn ca. 1-1½ times tilberedningstid v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn).
  • Vi spiste karbonader til de sundere flødekartofler
    Flødekartofler med mælk - fedtfattig opskrift

Noter

Du kan tilsætte flere porrer til retten.
Noget af mælken kan erstattes/suppleresmed Mornaysauce eller madlavningsfløde.
Du kan f.eks. lægge en svinemørbrad med bacon på toppen som i denne opskrift.