Flødekartofler med mælk - fedtfattig opskrift
Lækre flødekartofler med porrer og hvidløg i stegeso
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid2 timer t
Samlet tid2 timer t 30 minutter min
Ret: Flødekartofler med mælk - fedtfattig opskrift
Antal: 6 pers.
- 2 kg kartofler i skiver
- 1-2 porre i skiver - kan udelades eller erstattes med forårsløg
- 3 løg i skiver
- 6 fed hvidløg kan udelades
- 1 liter mælk f.eks. minimælk
- 4 spsk majsstivelse/kartoffelmel kan erstattes med hvedemel
- Salt/peber
- evt. 2½ kaffefløde
Flødekartofler i stegeso:
Hæld kartoflerne i Römertopfen og bland med porreskiverne. Krydr godt med salt og peber.
Rør majsstivelse ud i 1 dl mælk. Hæld resten af mælken over kartoflerne og tilslut majsstivelsen. Supplér evt. med lidt kaffefløde
Tilbered kartoflerne nederst i ovnen. Sæt stegesoen nederst i en kold ovn og tilbered den i 2 timer v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn), eller 3 timer v. 150 grader varmluft. Flødekartoflerne er færdige, når de er møre og væden opsuget.
Flødekartofler i bradepande/ildfast fad: