Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Citronfromage opskrift på lækker citron dessert

Frisk og syrlig ød citronfromage med flødeskum og granatæble
Forb. tid20 min
Tilb. tid4 t
Samlet tid4 t 20 min
Ret: Citronfromage
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æg brug pasteuriserede for en sikkerheds skyld
  • 100 g sukker
  • Revet citronskal af 2 citroner appelsiner kan bruges i stedet for
  • 0,75 dl citronsaft. ca. saft af 2 citroner Du kan bruge 1 dl, hvis du ønsker en mere sur citronfromage
  • ½ l piskefløde
  • Evt.: 1 granatæble til pynt

Sådan gør du

  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter
  • Pisk æg og sukker til en lys æggesnaps. Kom den opblødte husblas op i en gryde (eller mikroovn) og smelt den med den væske, der hænger ved. I mikroovn varmes husblassen 5 sekunder af gangen til den er flydende og bruger du gryde, så varm ved svag varme.
  • Hæld citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas meget langsomt under omrøring. Rør derefter blandingen i æggesnapsen. Pisk godt. Pisk halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i massen. Gem resten af fløden til pynt
  • Hæld citronfromagen i fine glas eller små dessertskåle. Du kan også lave citronfromagen i en stor portionsskål
    Citronfromage opskrift på lækker citron dessert
  • Dæk citronfromagen med film og stil citronfromagen koldt i 3-4 timer. Den er færdig, når den er stivnet
    Citronfromage med flødeskum og granatæble
  • Pynt citronfromagen lige før servering. Pisk fløden stiv og sprøjt små stjernetoppe ud med en lille sprøjtetylle. Pynt evt. med granatæbler eller revet chokolade
    Citronfromage med flødeskum og granatæble
  • Bank granatæblekernerne ud med en grydeske (eller løsn dem med en gaffel- jeg synes det er vanskeligt men ikke umuligt ;-)

Noter

Citronfromagen kan laves i en stor serveringsskål
Citroner kan erstattes med appelsiner