Klargør kartoflerne og halvér dem. Vend dem i olie og læg dem i en aluminiumsbakke eller et rustfrit stålfad. Hæld 2-3 dl. vand ved.
Tænd grillen og lad den varme op 5 minutter
Pensl nakkefiletten med lidt olie og drys med krydderier
Sæt nakkefiletten på det lange grillspyd. Nakkestegen kan også bare lægges på grillristen og vendes nogle gange
Sæt grillspyddet på plads og skub kartoffelfaden indunder. Jo større fad jo bedre, for jo mindre fylder kartoflerne i højden. Hæld 2-3 dl. vand ved.
Lad stegen grille i 2½ time eller til en kernetemperatur på 80 grader (brug stegetermometer)
Undervejs skal der efterfyldes med vand ved kartoflerne 3-4 gange. Nøjes med lidt vand af gangen, for kartoflerne skal jo være stegte og ikke kogte. Rod lidt rundt i kartoflerne, når du alligevel hælder vand ved.
Lad gerne stegen trække 10 minutter før servering. Du kan med fordel slukke grillen 10 minutter før og lade stegen hvile ved eftervarmen. Lad bare kartoflerne stå på grillen imens.
Servér den lækre steg med grillkartoflerne og en hvid dressing til. Jeg lavede også en smuk tomatsalat til, det kunne du jo også gøre.