Rabarbercrumble med havregryn - nem opskrift
Nem rabarbercrumble med havregryn
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid55 minutter min
Ret: Rabarbercrumble med havregryn - nem opskrift
Antal: 12 pers.
- 1 kg rabarber blandet med 50 gram sukker skåret i små stykker (ca. du kan bruge flere/færre rabarber)
- 50 gram sukker mængden afhænger af hvor sure dine rabarber er
Crumbledej
- 250 gram smør
- 250 gram sukker
- 250 gram mel
- 75-100 gram havregryn
- 1 spsk vaniljesukker eller marven fra 1 vaniljestang
- 1 håndfuld mandler grofthakkede. Kan udelades
Skær rabarberne i småstykker og lad dem trække i sukkeret imens du blander crumbledejen
Bland vanilje med sukker (hvis du bruger vaniljestang)
Bland sukker og vaniljesukker. Tilsæt smør og smuldr nu smørret med sukker og mel og havregryn. Hold lidt igen med havregryn, hvis du synes dejen virker for tør. Den bliver en porøs smuldredej.
Hæld rabarberstykkerne et stort ovalt fad eller to tærtefade. Mit ovale fad målte 25x35 cm
Drys crumbledejen ovenpå, så rabarberstykkerne er helt tildækkede. Strø evt. lidt grofthakkede mandler på toppen af kagen
Bag rabarbercrumblerne ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Rabarbercrumblen er færdig, når den er sprød og gylden
Nydes lun med med flødeskum eller vaniljeis til.
Du kan bruge anden frugt til crumblen: pærer, æbler, blommer?
En crumble er bedst på bagedagen, men den kan lunes i ovnen igen dagen efter.
Du kan sagtens lave crumblen dagen før og den kan også fryses