Go Back Email Link
+ servings
Rabarbercrumble med havregryn - nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Rabarbercrumble med havregryn - nem opskrift

Nem rabarbercrumble med havregryn
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid55 minutter
Ret: Rabarbercrumble med havregryn - nem opskrift
Antal: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg rabarber blandet med 50 gram sukker skåret i små stykker (ca. du kan bruge flere/færre rabarber)
  • 50 gram sukker mængden afhænger af hvor sure dine rabarber er

Crumbledej

  • 250 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 250 gram mel
  • 75-100 gram havregryn
  • 1 spsk vaniljesukker eller marven fra 1 vaniljestang
  • 1 håndfuld mandler grofthakkede. Kan udelades

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i småstykker og lad dem trække i sukkeret imens du blander crumbledejen
    Rabarbercrumble med havregryn - nem opskrift
  • Bland vanilje med sukker (hvis du bruger vaniljestang)
    Rabarbercrumble med havregryn - nem opskrift
  • Bland sukker og vaniljesukker. Tilsæt smør og smuldr nu smørret med sukker og mel og havregryn. Hold lidt igen med havregryn, hvis du synes dejen virker for tør. Den bliver en porøs smuldredej.
  • Hæld rabarberstykkerne et stort ovalt fad eller to tærtefade. Mit ovale fad målte 25x35 cm
  • Drys crumbledejen ovenpå, så rabarberstykkerne er helt tildækkede. Strø evt. lidt grofthakkede mandler på toppen af kagen
  • Bag rabarbercrumblerne ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Rabarbercrumblen er færdig, når den er sprød og gylden
    Rabarbercrumble med havregryn - nem opskrift
  • Nydes lun med med flødeskum eller vaniljeis til.
    Rabarbercrumble med havregryn - nem opskrift

Noter

Du kan bruge anden frugt til crumblen: pærer, æbler, blommer?
En crumble er bedst på bagedagen, men den kan lunes i ovnen igen dagen efter.
Du kan sagtens lave crumblen dagen før og den kan også fryses