Go Back Email Link
+ servings
Tunmousse med creme fraiche - uden husblas
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Tunmousse med creme fraiche - uden husblas

Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Tunmousse med creme fraiche - uden husblas
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dåser tun tun i olie eller i vand kan bruges
  • 2 små fintsnittede rødløg
  • 140 gram majs (ca.) en lille dåse
  • dl creme fraiche 9 ell. 18% ønskes mere fedtfattig version, kan cheasy fraiche eller skyr bruges.
  • ½ citron - saften smag til. Den sidste halvdel af citronen kan bruges som pynt.
  • 2 spsk mayonnaise kan udelades

Sådan gør du

  • Afdryp tun'en godt og findel den med en gaffel. Afdryp majsene også
  • Snit rødløgene fint og bland dem i tun'en. Gem evt. lidt rødløg til pynt.
    Tunmousse med creme fraiche - uden husblas
  • Tilsæt citronsaft, creme fraiche og evt. mayonnaise. Smag til med salt og peber. Blend evt. citronmoussen, så bliver den mere fin i konsistensen
    Tunmousse med creme fraiche - uden husblas
  • Pynt med citron og evt. rødløg. Server straks evt. med rejer på toppen
    Tunmousse med creme fraiche - uden husblas

Noter

Hvis du ønsker en mere fast tunmousse, så brug husblas. Få inspiration i opskrifterne her: 
Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift
Tunmousse med rejer nem og fedtfattig opskrift
Du kan også røre tunmoussen med neutral flødeost - få en god nem opskrift med Philadelphia flødeost her
Du kan tilsætte lidt peberfrugt i tern til tunmoussen / tunsalaten, det smager godt.