Go Back Email Link
+ servings
Nemme brændte mandler med kanel og vanilje
Udskriv
5 fra 1 stemme

Brændte mandler - nem opskrift i mikroovn

Brændte mandler i mikroovn - med kanel og vanilje
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Jul hos Bagenørden
Køkken: knas og lækre godter, Slik
Keyword: brændte mandler, mikroovn
Antal: 200 gram
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram mandler
  • 8 spsk. rørsukker almindeligt sukker kan sagtens bruges
  • 3 spsk. vand
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • tsk. kanel kan udelades

Sådan gør du

  • Hæld mandlerne i en glasskål, der kan tåle høj varme. Glasskåle er bedst, plastskåle kan IKKE anbefales!
  • Hæld vand, vanilje, sukker og evt. kanel ved og rør godt.
  • Sæt skålen i mikrobølgeovnen ved høj effekt i 2 minutter.
  • Tag skålen ud og rør godt rundt.
  • Sæt skålen i mikrobølgeovnen i 1½ minutter igen ved høj effekt.
  • Mandlerne er færdige når de er glinsende og sukkeret er smeltet. Har de ikke helt fået nok, så giv dem lidt ekstra, men nøjes med 15-30 sekunder af gangen. Pludselig kan de brændte mandler risikere at blive....BRÆNDTE!
  • Hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Skil mandlerne fra hinanden og lad dem afkøle.
  • Nydes straks. Vogt over dem, vender du ryggen til er de psst væk!

Noter

Kanel kan sagtens udelades. Du kan også prøve med lakridspulver.
De brændte mandler kan holde sig 1-2 uger, hvis de opbevares i et tætsluttende glas. De er spist længe før