Go Back Email Link
+ servings
Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Den bedste opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Familiens favoritter
Køkken: Dagens ret
Antal: 30 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinefars hakket kalv/flæsk er også godt i frikadeller
  • dl. mælk
  • 2 dl. svinebouillon lavet på 1 bouillonterning
  • 2 dl. mel du kan erstatte 1 dl med havregryn ekstra
  • 1 dl. havregryn
  • 3 æg
  • 3 fintrevne løg
  • Salt/peber. frikadellerne skal krydres godt
  • Smør til stegning.

Sådan gør du

  • Rør bouillonen ud i kogende vand
  • Riv løgene på dit rivejern eller brug din blender/minihakker.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Rør farsen med salt først og tilsæt derefter peber, revet løg, æg og hvedemel.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Rør farsen godt evt. med elpisker
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Tilsæt mælk og bouillon og rør godt. Tilsæt havregryn. Pisk godt.
  • Form frikadeller med en ske og steg frikadellerne i rigeligt smør eller margarine ved middel temperatur ca. 5-7 minutter på hver side. Har du ikke plads til dem alle på panden, så lav første portion klar og hold dem lune i ovnen, imens de andre steger på panden.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Vend dem et par gange undervejs.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
  • Serveres rygende varme, gerne til kold kartoffelsalat eller stuvet hvidkål Kan evt. fryses.
    Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Noter

Havregryn kan udelades og erstattes af 1 dl ekstra hvedemel. Omvendt kan du også erstatte 1 dl hvedemel med ekstra havregryn
Du kan også stege frikadellerne i ovn. Få en god nem opskrift her. Frikadeller kan også laves i airfryer - få en opskrift her.
Frikadellerne er fryseegnede