Go Back Email Link
+ servings
Banankage i bradepande med havregryn
Udskriv
4.50 fra 6 stemmer

Banankage i bradepande med havregryn

Lækker bradepandekage med chokolade og havregryn
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 30 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram smeltet smør
  • 450 gram sukker
  • 5 æg
  • 5-6 bananer gerne brune og meget modne, de er sødest
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 500 gram mel
  • 2 tsk. natron eller bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 50 gram havregryn
  • dl. mælk eller tykmælk/kærnemælk al slags surmælk kan også bruges
  • 200 gram grofthakket chokolade kan udelades. Du kan også nøjes med mindre

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Brug elpisker eller køkkenmaskine. Tilsæt smeltet smør og mælk/tykmælk
    Banankage i bradepande med havregryn
  • Bland mel med natron og vend det i dejen med dejskraber. Tilsæt havregryn
  • Mos bananerne og hak chokoladen groft. Vend bananer og chokolade i dejen.
    Banankage i bradepande med havregryn
  • Smør ovnens store bradepande og tilsæt dejen heri.
    Banankage i bradepande med havregryn
  • Bag banankagen 35-40 minutter nederst i ovnen v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
  • Kig til kagen efter 30 minutter. Tjek med gaffel/stikkepind, om der hænger dej ved. Den er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt.
    Banankage i bradepande med havregryn
  • Kagen kan nydes straks. Den smager godt både lun og kold
    Banankage i bradepande med havregryn

Noter

Banankagen kan også bages som muffins - men så skal du nøjes med 15-20 minutters tilberedningstid.
Kagen er fryseegnet.