Banankage i bradepande med havregryn
Lækker bradepandekage med chokolade og havregryn
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid55 minutter min
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 30 pers.
- 250 gram smeltet smør
- 450 gram sukker
- 5 æg
- 5-6 bananer gerne brune og meget modne, de er sødest
- 2 spsk. vaniljesukker
- 500 gram mel
- 2 tsk. natron eller bagepulver
- ½ tsk. salt
- 50 gram havregryn
- 1½ dl. mælk eller tykmælk/kærnemælk al slags surmælk kan også bruges
- 200 gram grofthakket chokolade kan udelades. Du kan også nøjes med mindre
Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Brug elpisker eller køkkenmaskine. Tilsæt smeltet smør og mælk/tykmælk
Bland mel med natron og vend det i dejen med dejskraber. Tilsæt havregryn
Mos bananerne og hak chokoladen groft. Vend bananer og chokolade i dejen.
Smør ovnens store bradepande og tilsæt dejen heri.
Bag banankagen 35-40 minutter nederst i ovnen v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
Kig til kagen efter 30 minutter. Tjek med gaffel/stikkepind, om der hænger dej ved. Den er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt.
Kagen kan nydes straks. Den smager godt både lun og kold
Banankagen kan også bages som muffins - men så skal du nøjes med 15-20 minutters tilberedningstid.
Kagen er fryseegnet.