Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift

Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marengsbund:

  • 2 æggehvider
  • ½ tsk. eddike alm. lagereddike eller hvidvinseddike. Kan udelades
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram revet marcipan kan udelades eller erstattes med f.eks. knuste makroner, knuste tuckiks eller fintmalede mandler/nødder

Yoghurtcreme

  • .2½ dl piskefløde
  • 5 spsk græsk yoghurt skyr eller creme fraiche kan også bruges
  • Pynt: 500 gram jordbær og hindbær kan erstattes med andre bær

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike. Pisk langsomt flormelis i, 1-2 spsk af gangen til al flormeliset er brugt og du kan trække toppe i flormeliset. Det bliver en tyk sej marengs.
  • Riv marcipanen i marengsen og vend rundt med en dejspatel.
  • Hæld marengsen ud på en bageplade og form den rund med en dejspatel. Min blev 27 cm i diameter
  • Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 150 grader alm. ovn. Lad bunden afkøle helt efter bagning
  • Pisk fløden let og bland med græsk yoghurt eller lignende. Smag til.
  • Smør yoghurtcremen marengsen og pynt med bærrene.
    Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
  • Spises straks, men Pavlovaen kan også stå og trække lidt i køleskab inden servering. Marengsen bliver dog blød efter lidt tid

Noter

Du kan pynte din Pavlova med alle slags bær - blåbær er dekorativt sammen de røde sommerbær og lidt grofthakket chokolade måske?
Kagen skal spises samme dag som den tilberedes da marengsen bliver blød
Eddike gør marengsen sej, men det kan fint udelades