Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid1 time t
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 10 pers.
Marengsbund:
- 2 æggehvider
- ½ tsk. eddike alm. lagereddike eller hvidvinseddike. Kan udelades
- 150 gram flormelis
- 100 gram revet marcipan kan udelades eller erstattes med f.eks. knuste makroner, knuste tuckiks eller fintmalede mandler/nødder
Yoghurtcreme
- .2½ dl piskefløde
- 5 spsk græsk yoghurt skyr eller creme fraiche kan også bruges
- Pynt: 500 gram jordbær og hindbær kan erstattes med andre bær
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike. Pisk langsomt flormelis i, 1-2 spsk af gangen til al flormeliset er brugt og du kan trække toppe i flormeliset. Det bliver en tyk sej marengs.
Riv marcipanen i marengsen og vend rundt med en dejspatel.
Hæld marengsen ud på en bageplade og form den rund med en dejspatel. Min blev 27 cm i diameter
Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 150 grader alm. ovn. Lad bunden afkøle helt efter bagning
Pisk fløden let og bland med græsk yoghurt eller lignende. Smag til.
Smør yoghurtcremen marengsen og pynt med bærrene.
Spises straks, men Pavlovaen kan også stå og trække lidt i køleskab inden servering. Marengsen bliver dog blød efter lidt tid
Du kan pynte din Pavlova med alle slags bær - blåbær er dekorativt sammen de røde sommerbær og lidt grofthakket chokolade måske?
Kagen skal spises samme dag som den tilberedes da marengsen bliver blød
Eddike gør marengsen sej, men det kan fint udelades