Chokoladescones opskrift med kærnemælk
Bløde smørbagte chokoladescones
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid12 minutter min
Samlet tid22 minutter min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 14 stk
- 540 gram hvedemel du kan erstatte 3 dl med grovere meltype ell. havregryn
- 100 gram blødt smør
- 1 tsk. salt
- 5 tsk. bagepulver
- 4 dl. kærnemælk mælk eller andet surmælksprodukt kan bruges
- 50-100 gram grofthakket chokolade. kan udelades
- 2 spsk. sukker
- Evt. pensling og drys: Mælk og perlesukker
- Tips til andet fyld: tørrede tranebær revet æble, kanel, tørret abrikos?
Bland bagepulver med mel og smuldr det bløde smør heri.
Tilsæt sukker. Bland med fingrene eller med en ske.
Saml dejen med hænderne eller køkkenmaskine
Tilsæt mælken og rør dejen godt sammen. Tilsæt evt. chokolade.
Sæt dejklatter på en bageplade med to spiseskeer. Fugt dine hænder og form bollerne runde og tryk dem lidt flade.
Bag dine scones 10-12 minutter ved 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem, de må ikke blive for brune, så bliver de nemt tørre.
Scones smager bedst på bagedagen, men de kan godt fryses
Tilsæt gerne revet æble eller andet tørret frugt
Du kan erstatte noget af hvedemelet med en grovere meltype f.eks. havregryn eller grahams- eller rugmel