Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Chokoladescones opskrift med kærnemælk

Bløde smørbagte chokoladescones
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid22 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 14 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 540 gram hvedemel du kan erstatte 3 dl med grovere meltype ell. havregryn
  • 100 gram blødt smør
  • 1 tsk. salt
  • 5 tsk. bagepulver
  • 4 dl. kærnemælk mælk eller andet surmælksprodukt kan bruges
  • 50-100 gram grofthakket chokolade. kan udelades
  • 2 spsk. sukker
  • Evt. pensling og drys: Mælk og perlesukker
  • Tips til andet fyld: tørrede tranebær revet æble, kanel, tørret abrikos?

Sådan gør du

  • Bland bagepulver med mel og smuldr det bløde smør heri.
  • Tilsæt sukker. Bland med fingrene eller med en ske.
    Chokoladescones opskrift med kærnemælk
  • Saml dejen med hænderne eller køkkenmaskine
  • Tilsæt mælken og rør dejen godt sammen. Tilsæt evt. chokolade.
  • Sæt dejklatter på en bageplade med to spiseskeer. Fugt dine hænder og form bollerne runde og tryk dem lidt flade.
    Chokoladescones opskrift med kærnemælk
  • Bag dine scones 10-12 minutter ved 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem, de må ikke blive for brune, så bliver de nemt tørre.
    Chokoladescones opskrift med kærnemælk

Noter

Scones smager bedst på bagedagen, men de kan godt fryses
Tilsæt gerne revet æble eller andet tørret frugt
Du kan erstatte noget af hvedemelet med en grovere meltype f.eks. havregryn eller grahams- eller rugmel