Kog æblemos. Kog æbler med en vanillestang i ca. en halv time. Hjemmelavet smager bedst, men du kan også købe æblemos på glas. Vil skyde på at du skal bruge 8-10 æbler til 4 dl. mos (3 dl i fyldet og 1 dl i dejen). Bruger du meget søde æbler, behøver du ikke tilsætte sukker. Smag til, til sidst
Istedet for æblemos, kan du også bare rive 5-6 æbler og bruge som fyld.
Min æblemos var meget varm, og det passede så fint, at da jeg tilsatte tykmælken, blev blandingen så lunken at den passede fint til gæren. Lun evt. din mælk/tykmælk, hvis du ikke koger æblemos.
Bland gær og salt i den lunkne blanding af æblemos/tykmælk.Tilsæt olien også.
Tilsæt mel og evt. Stevia eller honning!. Gem lidt hvedemel til sidst, måske skal du tilsætte lidt ekstra? Dejen skal kun lige akkurat have så meget mel tilsat, at den ikke klistrer til fingrene. Jo mere mel, jo mere hårde og tørre bliver sneglene.
Dejen æltes færdig og stilles til hævning i en halv time på husets luneste sted, gerne i ovnen på 30 grader varmluft.
Efter hævning rulles dejen ud på en en meldrysset flade. Rul så tyndt ud som muligt.
Drys med kardemomme og kanel og evt. lidt smeltet smør
Læg æblemosen i klatter på dejen og fordel den godt over hele fladen med en dejskraber.
Rul dejen sammen til en lang pølse og læg den med sammenføjningen nederst.
Skær kanelsneglene ud med en skarp kniv og læg dem på en bageplade. Drys evt. med perlesukker.
Stil bagepladen til hævning et lunt sted i ca. 20 minutter.
Kanelsneglene bages i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem. De skal være gyldne men stadig bløde. Ikke mørke og hårde