Go Back Email Link
+ servings
Kanelsnegle med æbler - sunde og fedtfattige
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Kanelsnegle med æbler - sunde og fedtfattige

Lækre, bløde kanelsnegle med æblemos, Sukkerfrie og fedtfattige
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 25 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kanelsnegle:

  • dl. lun æblemos
  • 2 dl. tykmælk eller kærnemælk/mælk/creme fraiche
  • ¼ dl. olie
  • 25 gram gær
  • 200 gram grahamsmel eller speltmel eller fuldkornsmel
  • 350 gram hvedemel
  • 10 gram smør kan udelades
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl. stevia erstatningssukker eller 3-4 spsk honning ell. sukker. Sødestof kan også helt udelades

Fyld:

  • 3 dl. æblemos
  • 2-3 spsk. kanel
  • 1 spsk kardemomme kan udelades
  • Evt. glasur Kan udelades

Sådan gør du

  • Kog æblemos. Kog æbler med en vanillestang i ca. en halv time. Hjemmelavet smager bedst, men du kan også købe æblemos på glas. Vil skyde på at du skal bruge 8-10 æbler til 4 dl. mos (3 dl i fyldet og 1 dl i dejen). Bruger du meget søde æbler, behøver du ikke tilsætte sukker. Smag til, til sidst
    Kanelsnegle med æblemos - fedtfattige og sundere
  • Istedet for æblemos, kan du også bare rive 5-6 æbler og bruge som fyld.
    Æblemos til kager og dessert - nem opskrift
  • Min æblemos var meget varm, og det passede så fint, at da jeg tilsatte tykmælken, blev blandingen så lunken at den passede fint til gæren. Lun evt. din mælk/tykmælk, hvis du ikke koger æblemos.
    Kanelsnegle med æblemos - fedtfattige og sundere
  • Bland gær og salt i den lunkne blanding af æblemos/tykmælk.Tilsæt olien også.
  • Tilsæt mel og evt. Stevia eller honning!. Gem lidt hvedemel til sidst, måske skal du tilsætte lidt ekstra? Dejen skal kun lige akkurat have så meget mel tilsat, at den ikke klistrer til fingrene. Jo mere mel, jo mere hårde og tørre bliver sneglene.
  • Dejen æltes færdig og stilles til hævning i en halv time på husets luneste sted, gerne i ovnen på 30 grader varmluft.
  • Efter hævning rulles dejen ud på en en meldrysset flade. Rul så tyndt ud som muligt.
  • Drys med kardemomme og kanel og evt. lidt smeltet smør
    Kanelsnegle med æblemos - fedtfattige og sundere
  • Læg æblemosen i klatter på dejen og fordel den godt over hele fladen med en dejskraber.
    Kanelsnegle med æblemos - fedtfattige og sundere
  • Rul dejen sammen til en lang pølse og læg den med sammenføjningen nederst.
  • Skær kanelsneglene ud med en skarp kniv og læg dem på en bageplade. Drys evt. med perlesukker.
    Kanelsnegle med æblemos - fedtfattige og sundere
  • Stil bagepladen til hævning et lunt sted i ca. 20 minutter.
  • Kanelsneglene bages i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem. De skal være gyldne men stadig bløde. Ikke mørke og hårde
    Kanelsnegle med æblemos - fedtfattige og sundere

Noter

Hvis du udelader sukker i æblemosen og dropper perlesukker og glasur, kan kanelsneglene laves helt uden tilsat sukker.
Bruger du meget søde æbler, behøver du ikke tilsætte sukker. Smag til, til sidst.
Kanelsneglene er fryseegnede.