Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød
Løgbrød med friske krydderurter
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid4 timer t
Samlet tid4 timer t 30 minutter min
Ret: Brød, madbrød og tærter
Antal: 20 stk
- 7 dl koldt vand
- 1 tsk gær ca. 5 gram
- 1 tsk sukker eller honning
- ½ kg hvedemel
- ½ kg fuldkornshvedemel kan erstattes af rugmel, grahamsmel eller havregryn
- 1 tsk salt
- 1 løg hakket. Rødløg kan også bruges
- 1 håndfuld frisk oregano eller ½ spsk tørret
- 1 håndfuld frisk timian eller ½ spsk tørret.
- 1 håndfuld frisk rosmarin eller ½ spsk tørret
- Brug de krydderurter du har. Basilikum? Persille? Rosmarin?
Gæren udrøres i vandet. Tilsæt sukker eller honning. Rør mel og salt i. Krydderurter hakkes og blandes i.
Et hakket løg tilsættes.
Dejen skal bare have sådan en konsistens, at den kan lægges på bagepladen med to skeer. Måske skal der lidt mere mel til?
Dejen sættes i køleskabet natten over eller alternativt hæver den på køkkenbordet 3-4 timer med film over.
Bollerne pensles med olie og drysses med groft salt.
Brødene sættes i en glohed ovn i 20 minutter v. 225 grader varmluft
Serveres lune med iskoldt smør på
Du kan tilsætte 25 gram gær og så kan du hæve bollerne almindeligt - lad dem hæve forhæve og efterhæve 30 minutter.
Tilsæt de krydderurter du har på lager, både friske og tørrede kan bruges
Løgbrødet kan fryses