Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød

Løgbrød med friske krydderurter
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid4 timer
Samlet tid4 timer 30 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Antal: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 7 dl koldt vand
  • 1 tsk gær ca. 5 gram
  • 1 tsk sukker eller honning
  • ½ kg hvedemel
  • ½ kg fuldkornshvedemel kan erstattes af rugmel, grahamsmel eller havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 løg hakket. Rødløg kan også bruges
  • 1 håndfuld frisk oregano eller ½ spsk tørret
  • 1 håndfuld frisk timian eller ½ spsk tørret.
  • 1 håndfuld frisk rosmarin eller ½ spsk tørret
  • Brug de krydderurter du har. Basilikum? Persille? Rosmarin?

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i vandet. Tilsæt sukker eller honning. Rør mel og salt i. Krydderurter hakkes og blandes i.
    Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød
  • Et hakket løg tilsættes.
    Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød
  • Dejen skal bare have sådan en konsistens, at den kan lægges på bagepladen med to skeer. Måske skal der lidt mere mel til?
    Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød
  • Dejen sættes i køleskabet natten over eller alternativt hæver den på køkkenbordet 3-4 timer med film over.
  • Bollerne pensles med olie og drysses med groft salt.
  • Brødene sættes i en glohed ovn i 20 minutter v. 225 grader varmluft
  • Serveres lune med iskoldt smør på
    Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød

Noter

Du kan tilsætte 25 gram gær og så kan du hæve bollerne almindeligt - lad dem hæve forhæve og efterhæve 30 minutter. 
Tilsæt de krydderurter du har på lager, både friske og tørrede kan bruges
Løgbrødet kan fryses