Go Back Email Link
+ servings
Pandekager - opskrift på nem pandekagedej
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pandekager - opskrift på nem pandekagedej

Pandekager i det grønne, med is, sirup og hindbær
Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Ret: Dessert og sødt
Antal: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl. mælk eller kærnemælk
  • 2 dl kærnemælk mælk, tykmælk eller kærnemælk kan bruges i stedet
  • 1 dl. tykmælk kærnemælk ell. mælk kan bruges i stedet
  • 5 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • dl. hvedemel
  • Smør til stegning
  • Tilbehør: vaniljeis sirup, sukker, syltetøj og/eller frisk frugt, evt. chokoladesauce

Sådan gør du

  • Bland mælk/tykmælk/kærnemælk blandes og tilsæt æg.
    Pandekager - opskrift på nem pandekagedej
  • Pisk og tilsæt mel, salt og vaniljesukker. Rør dejen til en lind dej.
    Pandekager - opskrift på nem pandekagedej
  • Put lidt smør på panden og smelt.
  • Hæld lidt dej på en pande og sørg for at dejen fordeles godt over hele panden. Tynde pandekager smager bedst, synes jeg. Det kræver lidt håndelag, men øvelse gør mester
  • Prøv to pander, så klarer du pandekagebagningen på den halve tid. Steg ved middel varme
  • Pandekagerne holdes varme under stanniol til de skal serveres. Kan også holdes varme i ovnen.
    Pandekager - opskrift på nem pandekagedej

Noter

Servér gerne vaniljeis, sirup og syltetøj til. Solbær- eller brombærsyltetøj smager godt til pandekager. 
Pandekagerne er fryseegnede
Prøv også en kold pandekage smurt med smør og drysset med sukker. Uhm <3
Pandekagerne kan laves kun med kærnemælk eller tykmælk. De kan også laves med hvidtøl
Pandekager med hvidtøl