Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
4.29 fra 7 stemmer

Gullash opskrift - klassisk mormor simremad

Gullash - en klassisk simreret
Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 45 min
Samlet tid2 t 15 min
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Keyword: gullash, simremad
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 800 gram oksemellemskært eller andet oksekød i tern. Jo mere kød, jo bedre.
  • 2 oksebouillonterninger eller anden oksefond
  • 5 fed hvidløg
  • 3 løg
  • 8 gulerødder i skiver.
  • 500 gram champignon i skiver eller 2 glas champignon
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl tomatkoncentrat
  • 1 liter kogende vand
  • 4 laurbærblade
  • dl fløde Du kan tilsætte mere fløde og nøjes med 7½ dl vand
  • 2 spsk paprika
  • Salt og peber.
  • evt. cocktailpølser

Sådan gør du

  • Kødet svitses i lidt smør. Bouillonterningerne svitses med.
  • Når kødet har fået farve svitses løg, hvidløg og champignon med
  • Paprika, salt og peber tilsættes.
  • Gulerodsskiver vendes i og herefter tilsættes flåede tomater og tomatkoncentrat.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad
  • 1 liter kogende vand tilsættes, laurbærblade og evt. et par dråber kulør. Så skal der simres under låg.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad
  • Efter min. 1½ times simres tilsættes fløden og saucen jævnes.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad
  • Gullashen smages til og laurbærbladene fiskes op.
  • Imens gullashen simrer færdig kan du hurtigt koge et hurtigt broccolihoved i mikrobølgeovnen (6-7 minutter)
  • Servér ris eller kartoffelmos til.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad

Noter

Du kan erstatte noget af vandet med mere fløde. 
Lad gerne gullashen simre 2 timer eller mere
Tilsæt evt. cocktailpølser.
Retten er fryseegnet