Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
4.82 fra 11 stemmer

Roulade med syltetøj - nem og lækker opskrift

Fedtfattig jordbær/hindbær-roulade
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Keyword: roulade, syltetøj
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Rouladedej:

  • 3 store æg eller 4 af mellemstørrelse
  • 125 g sukker
  • 60 g kartoffelmel
  • 60 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk. vanillesukker

Fyld:

  • 200 gram syltetøj - hindbær, jordbær, æble, rabarber? hvilken syltetøj du bruger bestemmer du selv
  • 3-4 dl fløde som tilbehør
  • Dekorér evt. med friske bær.

Sådan gør du

  • Pisk æggene luftige med sukker (evt. sødemiddel). Bland karoffelmel.mel, hvedemel og bagepulver. Sigt og vend melet i æggemassen.
  • Fordel dejen jævnt i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir.
  • Bag rouladen ved 200 grader i 8-10 min., når den begynder at tage den mindste smule farve er den færdig.
  • Drys et stykke bagepapir med sukker og vend den bagte bund ud herpå. Læg gerne et fugtigt viskestykke over et kort øjeblik.
  • Træk det øverste papir forsigtigt af og smør hurtigt syltetøj på kagen. Måske skal du bruge lidt mere end 200 gram måske lidt mindre.
  • Rul straks rouladen stramt på den lange led, ved hjælp af papiret på undersiden. Læg rouladen med sammenføjningen nederst
  • Lad gerne rouladen trække lidt før servering. Serveres med letpisket flødeskum

Noter

Hvis du bager dobbelt portion har du til to rouladebunde og kan lave en kæmpe-stor kæmpelagkage - se f.eks. denne opskrift
Servér letpisket flødeskum som tilbehør. Du kan også pynte rouladen med flødeskum - dvs. dække den helt med flødeskum og så pynte med bær
Rouladen kan holde sig 2-3 dage, hvis du ikke putter flødeskum på. Den har godt af at sætte sig lidt