Brownie med mandler - chokoladebrownie
En skøn brownie med mandler og intens chokoladesmag
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Ret: Brownie med chokolade
Antal: 10 pers.
- 150 gram smør
- 200 gram mørk chokolade kan udelades
- 350 gram sukker
- 4 æg
- 120 gram hvedemel
- 100 gram kakaopulver
- 150 gram mandler 50 gram hakkes groft og puttes i dejen, resten kan bruges på toppen af kagen. Kan erstattes med andre nødder eller peanuts
- 1 knivspids salt
Smelt smørret langsomt i en gryde. Bræk chokoladen i små stykker og lad det smelte med, ved svag varme. Kan også smeltes i mikroovn
Pisk æg og sukker og tilsæt smør/chokoladeblandingen
Sigt mel og kakaopulver i dejen og vend den rundt med en dejspatel
Hak 1/3 af mandlerne groft og vend dem i dejen.
Beklæd et ildfast fad med bagepapir og hæld dejen heri. Mit fad målte ca. 22-28 cm. Du kan også bruge et tærtefad, men smør det godt og drys med rasp, så slipper kagen bedre
Drys grofthakkede mandler eller læg smuttede mandler på toppen
Bag kagen ca. 30 minutter v. 150 grader varmluft.
Mandlerne kan hakkes groft og halvdelen tilsættes dejen og resten drysses ovenpå. Du behøver ikke smutte mandlerne. Kan også bages uden mandler.
Bag ikke din brownie for længe. Den skal helst være klæg i midten, når du tager den ud.
Fryseegnet.