Chokoladekage med kaffe - nem kage opskrift
En lækker svampet chokoladekage med kaffe og hvid glasur
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Ret: Chokoladekage med kaffe
Antal: 20 pers.
- 6 spsk kakao
- 250 gram hvedemel
- 275 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 æg
- 1 ¼ dl olie (solsikkeolie) ell. 125 gram smeltet smør
- 2½ dl kaffe (færdigbrygget) mælk, vand, appelsinjuice ell. surmælksprodukt kan også bruges
Hvid glasur
- 250 gram flormelis +2-3 spsk kogende vand
- revet mørk chokolade (ell. kagekrymmel) til pynt
Chokoladeglasur
- 3 spsk kakao
- 200 gram flormelis
- ½ dl kaffe færdigbrygget
- 25 gram smør (smeltet)
- 1 tsk vaniljesukker
Bland alle de tørre ingredienser. Sigt gerne mel og kakaopulver, så undgår du mange klumper. Rør æg, olie og kaffe i
Rør dejen let sammen med en dejskraber. Pisk ikke meget, men rør kun til der ikke er klumper i.
Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Min form målte ca. 28x38 cm.Hvis du vil bage kagen i ovnen store bradepande, skal du lave dobbelt-portion. Bag kagen nederst i ovnen i 30 min. v. 175 grader varmluft. Den må godt være lidt "fugtig" i midten, så bliver den mere svampet. Stik i den med en gaffel. Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved. Lad kagen afkøle helt, før du putter glasur på. Vælg enten den mørke eller lyse glasur til kagenDen mørke glasur kan du smelte sammen i en gryde eller i mikrobølgeovnenDen hvide glasur er nem at lave. Hæld den på kagen og riv straks mørk chokolade på toppen. Du kan også bruge kagekrymmel
Chokoladekagen kan også bages som muffins, halvér bagetiden i så fald
Kagen er fryseegnet.
Kaffe kan erstattes med f.eks. appelsinjuice, kakaomælk eller tykmælk f.eks.
Hvis du fordobler portionen, vil du kunne fylde ovnens store bradepande.