Makroner opskrift - glutenfri med mandelmel
Hjemmelavede makroner med mandelmel
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid18 minutter min
Samlet tid23 minutter min
Ret: Makroner opskrift - glutenfri med mandelmel
Antal: 17 stk
- 50 gram mandelmel eller fintblendede mandler med skal
- 100 gram sukker eller 75 gram flormelis
- 1 æggehvide ca. 35 gram
- evt. 3 dråber mandelessens/mandelaroma kan udelades eller evt. erstattes med ¼ tsk Amarettolikør
Bland mandelmel i en skål (blend evt. mandler selv) Tilsæt sukker
Tilsæt æggehvide og evt. 3 dråber mandelessens
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt massen på med to teskeer. Tril dem gerne til små kugler. Massen klister lidt. Du kan også sprøjte dem ud med en sprøjtetylle
Bag makronerne ca. 16-18 minutter v. 150 grader varmluft. (175 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune i kanten. Bagetiden afhænger af kagernes størrelse. Jo mørkere, jo sprødere. Hold øje med dem.
Lad dem afkøle på bagepladen, før du løsner dem. Skal afkøle helt, før du putter dem i kagedåse.
Kan også sprøjtes ud med sprøjtetylle, men de bliver fint runde uden
Makronerne kan holde sig minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Kan nydes som småkager. Er også gode hakket groft i f.eks. trifli, Othellolagkage eller gammeldags æblekage