Smør og sukker piskes hvidt og skummende. Æggene røres i et af gangen. Der piskes godt efter hver. Tilsæt vaniljesukker. Brug gerne din køkkenmaskine, hvis du er sådan. En elpisker kan også bruges.
Imens dejen pisker skræller du æblerne. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle æblerne.
Mel og bagepulver sigtes i dejen. Tilsæt mælk lidt efter lidt.
Tilsæt æble- og marcipantern.
Dejen skal ikke piskes efter melet er tilsat. Den skal kun lige vendes/røres rundt til ingredienserne er blandet sammen.
Smør ovnens store bradepande med smør og drys med rasp (så slipper kagen bedre).
Dejen fordeles i bradepanden og drysses med mandelflager og perlesukker. Du kan vælge at gemme lidt marcipantern og fordele dem på toppen. Sprød bagt marcipan smager fantastisk! :-)
Kagen sættes i en 160 grader varm ovn (varmluft) på nederste rille. Den skal bage ca. 40-50 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen. Hold øje med den de sidste minutter