Go Back Email Link
+ servings
Bradepandekage med æbler og marcipan
Udskriv
5 fra 1 stemme

Bradepandekage med æbler og marcipan

En nem, lækker og stor bradepandekage med æbler og marcipan
Forb. tid20 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Bradepandekage med æbler og marcipan - nem opskrift
Antal: 20 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 350 gram blødt smør
  • 400 gram sukker
  • 5 æg
  • 5 tsk. vanillesukker
  • 5 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 575 gram hvedemel
  • Fyld: 6-8 skrællede æbler i tern anden frugt kan bruges.
  • 250 gram marcipan i tern (mere/mindre kan bruges. Marcipan kan også udelades)
  • Pynt: Mandelflager og perlesukker kan udelades
  • Tilbehør: Creme fraiche eller vaniljeskyr

Sådan gør du

  • Smør og sukker piskes hvidt og skummende. Æggene røres i et af gangen. Der piskes godt efter hver. Tilsæt vaniljesukker. Brug gerne din køkkenmaskine, hvis du er sådan. En elpisker kan også bruges.
    Bradepandekage med æbler og marcipan
  • Imens dejen pisker skræller du æblerne. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle æblerne.
    Æble
  • Mel og bagepulver sigtes i dejen. Tilsæt mælk lidt efter lidt.
    Bradeåandekage med æbler og kanel
  • Tilsæt æble- og marcipantern.
    Bradepandekage med æbler og kanel
  • Dejen skal ikke piskes efter melet er tilsat. Den skal kun lige vendes/røres rundt til ingredienserne er blandet sammen.
    Marcipan
  • Smør ovnens store bradepande med smør og drys med rasp (så slipper kagen bedre).
    Bradepandekage med æbler og marcipan
  • Dejen fordeles i bradepanden og drysses med mandelflager og perlesukker. Du kan vælge at gemme lidt marcipantern og fordele dem på toppen. Sprød bagt marcipan smager fantastisk! :-)
    Bradepandekage med æbler og marcipan
  • Kagen sættes i en 160 grader varm ovn (varmluft) på nederste rille. Den skal bage ca. 40-50 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen. Hold øje med den de sidste minutter
    Bradepandekage med æbler og marcipan

Noter

Hvis du ønsker en syrlig kage, med meget æblesmag, kan du bruge 8-10 æbler. Du kan også nøjes med 4-6 æbler.
Andre frugter/bær kan bruges til kagen.
Marcipan kan udelades, hvis du ikke har det på lager