Go Back Email Link
+ servings
Dessertkage med rabarber - bradepandekage
Udskriv
5 fra 1 stemme

Dessertkage med rabarber - bradepandekage

En nem og lækker opskrift på rabarberkage
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Dessertkage med rabarber - bradepandekage
Antal: 16 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 75 gram sukker til drys på rabarberne
  • 1 kg rabarberstængler Skåret i halve Du kan nøjes med mindre mængde. Kan laves med anden frugt
  • 4 æg
  • 300 gram sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 200 gram smør smeltet
  • 500 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • Drys: evt. lidt perlesukker

Sådan gør du

  • Vask og rens rabarberne og skær dem i halve. Vend dem i 75 gram sukker og lad dem trække i sukkeret imens du laver dejen
    Rabarberkage - nem opskrift på lækker kage med rabarber
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
    Rabarberkage - nem opskrift på lækker kage med rabarber
  • Smelt smørret og rør det i æggeblandingen
    Rabarberkage - nem opskrift på lækker kage med rabarber
  • Bland bagepulveret i hvedemelet og rør det i dejen skiftesvis med mælken
    Rabarberkage - nem opskrift på lækker kage med rabarber
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Min bradepande målte ca. 28x35 cm
    Rabarberkage - nem opskrift på lækker kage med rabarber
  • Læg rabarberne på stribe i kagedejen. Pres dem godt ned i dejen. Du kan også skære rabarberne i små sstykker og presse dem lidt ned i dejen. Drys evt. lidt perlesukker på toppen
    Rabarberkage - nem opskrift på lækker kage med rabarber
  • Bag kagen ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig når den er gyldenbrun og gennembagt. Prik i den med en gaffel og når der ikke hænger dej ved, er den færdig.
    Rabarberkage - nem opskrift på lækker kage med rabarber
  • Servér flødeskum eller vaniljeis til kagen
    Rabarberkage - nem opskrift på lækker kage med rabarber

Noter

Hvis du vil bage kagen i ovnens store bradepande, skal du bage dobbelt portion.
Du kan erstatte rabarber med anden frugt eller andre bær
Kagen er fryseegnet
Tilsæt gerne lidt marcipan til dejen eller riv marcipan på toppen.
Kagen kan også bages som muffins. Reducér i så fald bagetiden.