Risengrød - opskrift på den bedste julegrød
Cremet og lækker risengrød - nem og lækker opskrift
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid35 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Ret: Risengrød - nem og lækker grød opskrift til jul
Antal: 4 pers.
- 2½ dl grødris alm. grødris eller Pama kan bruges.
- 3 dl kogende vand
- 1 nip salt
- 1 liter mælk gerne sødmælk. Du kan lave risengrød af 2 liter mælk, så tilsæt bare flere grødris/vand
- Drys: Kanelsukker
- Smørklat af rigtigt smør
Start med at kog vandet i elkedlen (det går hurtigst).
Hæld det kogende vand over risene i en tykbundet sliplet-gryde og tilsæt salt. Bring grødrisene i kog. Tilsæt herefter mælken
Kog grøden op under omrøring og skru ned på svag/middel varme og læg låget på. Rør i grøden ofte, så grøden ikke brænder på. ind i mellem.
Grøden skal koge 30-45 minutter, eller indtil grødrisene har opsuget mælken og grøden har en passende konsistens. Risengrøden skal være cremet og lækker og ikke for tør
Servér med kanelsukker og smørklat på toppen og gerne en hvidtøl til
Har du en rest risengrød tilovers, så stil den på køl og lav lækre risklatkager dagen efter.
Kan også koges i ovn, i slow cooker eller i airfryer
Servér gerne en hvidtøl til eller rød saft - det er et hit
Denne risengrød rækker til 3-4 pers. Skal du bruge portionen til risalamande rækker den til ca. 6-8 personer - og du vil skulle bruge ca. ½ liter fløde (minimum)