Go Back Email Link
+ servings
Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Kagecreme med vanilje til dessert og lagkage

Cremet og lækker vaniljecreme
Forb. tid2 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid12 minutter
Ret: Dessert og sødt
Keyword: vaniljecreme
Antal: 7 dl
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter mælk gerne sødmælk
  • 75 gram sukker
  • 2 æg
  • 1 spsk vaniljesukker eller ½ stang vanilje
  • 3 spsk Maizena-mel

Sådan gør du

  • Varm mælken langsomt op i en gryde, gerne i en tykbundet eller slip-let-gryde. Gem 1 dl mælk.
  • Rør maizena-melet ud i 1 dl mælk
  • Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen og rør maizenablandingen ud heri.
    Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
  • Hæld maizena-æggeblandingen ud i den nu næsten kogende mælk, i en tynd stråle
    Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
  • Pisk godt til cremen tykner. Rør konstant, den vil nemlig nemt brænde på
    Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
  • Tag gryden af blusset, når cremen har nået en passende konsistens.
    Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
  • Stil cremen til afkøling.
  • Omrør vaniljecremen inden brug
    Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme

Noter

Skal din vaniljecreme være ekstra god, så kan du vende den med 2½ dl letpisket flødeskum. 
Vaniljecremen kan holde sig på køl i 2-3 dage
Skal du bruge kagecremen til fastelavnsboller og linser vil jeg foreslå dig at bruge en mere bagefast kagecreme. Find en opskrift lige her