Smelt smørret i mikroovnen
Bland sukker og vaniljesukker og rør det smeltede smør i. Rør ægget i. Du behøver ikke piske dejen, men kan fint røre den blot med ske/dejspatel.
Bland mel med bagepulver og salt og rør det i smør/æggeblandingen. Dejen bliver hård og fast
Rør halvdelen af chokoladen i dejen. Har du ikke chokoladeknapper, så tilsæt bare grofthakket chokolade (eller andre lækkerier)
Find en rund eller firkantet bageform og beklæd den med bagepapir. Mit fad målte ca. 20x25 cm. Du kan også bruge et rundt tærtefad. Pres dejen heri og drys resten af chokoladen på toppen. Pres chokoladen godt ned i dejen. Drys evt. lidt grofthakkede mandler/nødder ovenpå
Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 150 grader varmluft. Tjek kagen nogle gange. Den er færdig, når den er gylden og sprød på toppen. Kagen må godt føles lidt ubagt med konsistens a la en brownie
Lad kagen køle af ½-1 times tid og skær den nu i ud i små bidder, gerne med en savtakket kniv. Jeg fik 24 cookie bidder ud af denne portion
Kagerne kan holde sig 3-4 dage i tætsluttende beholder