Go Back Email Link
+ servings
Chokoladekage nem stor bradepandekage
Udskriv
5 fra 1 stemme

Chokoladekage nem stor bradepandekage

En nem svampet chokoladekage med chokolade
Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid50 min
Ret: Chokoladekage nem stor bradepandekage
Køkken: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: bradepandekage, chokoladekage
Antal: 40 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 1 liter ylette/tykmælk/ymer/kærnemælk ell. lign
  • 2 revne æbler kan udelades
  • 6 dl. sukker du kan godt reducere lidt på sukkeret og nøjes med 4-5 dl.
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 11 dl. hvedemel
  • 1 dl. kakaopulver
  • 1 spsk natron
  • 100 gram smeltet smør kan udelades, hvis du ønsker en mere fedtfattig kage
  • 200 gram mørk chokolade

Kaffeglasur

  • 5 dl. flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • 2 tsk. vanilje
  • 5 spsk. stærk kaffe kan erstattes med vand
  • 100 gram smeltet smør

Sådan gør du

  • Bland sukker og vanillesukker med surmælksproduktet
    Chokoladekage nem stor bradepandekage
  • Bland mel, kakao og natron og tilsæt og sigt det evt. i Rør med dejspatel
  • Tilsæt smeltet smør og revet æble.
  • Hak den mørke chokolade groft og tilsæt.
    Chokoladekage nem stor bradepandekage
  • Hæld dejen i en smurt bradepande (brug ovnens store dybe, ca. 40x40 cm).
    Chokoladekage nem stor bradepandekage
  • Sæt kagen i en 150 grader varm ovn (varmluft) og bag 30-35 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt.
    Chokoladekage nem stor bradepandekage

Kaffeglasur

  • Alle ingredienser blandes sammen og lunes evt. 1 minut i mikrobølgeovnen, afhængigt af om du bruger kold eller varm kaffe. Glasuren skal være blød og nem at trække på.
    Chokoladekage nem stor bradepandekage
  • Riv evt. en plade lækker hvid chokolade på toppen, så bliver kagen lidt festligere at se på. Du kan også drysse med frysetørret hindbær eller måske kokosmel?
    Chokoladekage nem stor bradepandekage

Noter

Kagen er fryseegnet også med glasur
Kagen kan også bages som muffins.
Du kan sagtens erstatte kaffe med vand i glasuren, hvis du foretrækker det