6dl.sukkerdu kan godt reducere lidt på sukkeret og nøjes med 4-5 dl.
1spsk.vaniljesukker
11dl.hvedemel
1dl.kakaopulver
1spsknatron
100gramsmeltet smørkan udelades, hvis du ønsker en mere fedtfattig kage
200grammørk chokolade
Kaffeglasur
5dl.flormelis
2spsk.kakao
2tsk.vanilje
5spsk.stærk kaffekan erstattes med vand
100gramsmeltet smør
Sådan gør du
Bland sukker og vanillesukker med surmælksproduktet
Bland mel, kakao og natron og tilsæt og sigt det evt. i Rør med dejspatel
Tilsæt smeltet smør og revet æble.
Hak den mørke chokolade groft og tilsæt.
Hæld dejen i en smurt bradepande (brug ovnens store dybe, ca. 40x40 cm).
Sæt kagen i en 150 grader varm ovn (varmluft) og bag 30-35 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt.
Kaffeglasur
Alle ingredienser blandes sammen og lunes evt. 1 minut i mikrobølgeovnen, afhængigt af om du bruger kold eller varm kaffe. Glasuren skal være blød og nem at trække på.
Riv evt. en plade lækker hvid chokolade på toppen, så bliver kagen lidt festligere at se på. Du kan også drysse med frysetørret hindbær eller måske kokosmel?
Noter
Kagen er fryseegnet også med glasurKagen kan også bages som muffins.Du kan sagtens erstatte kaffe med vand i glasuren, hvis du foretrækker det