Skræl æblerne og skær dem i både. Læg dem i vand i en skål (bare så de ikke bliver brune)
Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
Smelt smørret i gryde eller mikroovn og rør det i æggeblandingen sammen med mælken
Bland mel med bagepulver og rør det i dejen med en dejspatel
Beklæd en ildfast fad med bagepapir og hæld dejen heri. Min form målte ca. 26x28 cm. Drys med 1 tsk kanel
Dryp æblestykkerne godt af og dup dem tørre. Fordel dem på dejen og tryk dem godt ned
Bland den sidste tsk kanel med 1 spsk sukker og drys det på det æblerne
Bag kagen ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt. Hvis du synes den bliver for mørk, så tildæk evt. med stanniol
Nyd æblekagen lun gerne med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til