Go Back Email Link
+ servings
Kage med æble og kanel - nem kanelkage
Udskriv
4.19 fra 33 stemmer

Kage med æble og kanel - nem æblekage

Nem fedtfattig æblekage med kanel
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Kage med æble og kanel - nem æblekage
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 æbler skrællede og skåret i både
  • 2 æg
  • dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør
  • ¾ dl mælk surmælksprodukt kan også bruges
  • dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel ialt. 1 tsk på toppen af dejen og 1 tsk på toppen af æblestykkerne, iblandet sukker

Sådan gør du

  • Skræl æblerne og skær dem i både. Læg dem i vand i en skål (bare så de ikke bliver brune)
    Kage med æble og kanel - nem kanelkage
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
    Kage med æble og kanel - nem kanelkage
  • Smelt smørret i gryde eller mikroovn og rør det i æggeblandingen sammen med mælken
    Kage med æble og kanel - nem kanelkage
  • Bland mel med bagepulver og rør det i dejen med en dejspatel
    Kage med æble og kanel - nem kanelkage
  • Beklæd en ildfast fad med bagepapir og hæld dejen heri. Min form målte ca. 26x28 cm. Drys med 1 tsk kanel
    Kage med æble og kanel - nem kanelkage
  • Dryp æblestykkerne godt af og dup dem tørre. Fordel dem på dejen og tryk dem godt ned
    Kage med æble og kanel - nem kanelkage
  • Bland den sidste tsk kanel med 1 spsk sukker og drys det på det æblerne
    Kage med æble og kanel - nem kanelkage
  • Bag kagen ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt. Hvis du synes den bliver for mørk, så tildæk evt. med stanniol
    Kage med æble og kanel - nem kanelkage
  • Nyd æblekagen lun gerne med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til
    Kage med æble og kanel - nem kanelkage

Noter

Du kan bruge pærer til kagen i stedet for eller anden frugt. 
Opbevar kagen tildækket med stanniol og i plastpose
Kagen er fryseegnet