Go Back Email Link
+ servings
Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Makronsnitter med marmelade - nem opskrift

Lækre makronsnitter med marmelade og marcipan
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid55 minutter
Ret: Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
Antal: 24 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kagebund:

  • 225 gram hvedemel
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 gram smør
  • 2 æggeblommer

Marmelade og marengstop

  • dl syltetøj hindbær, blåbær ell. anden lidt syrlig syltetøj. Kompot eller sveskemos kan også bruges og friske bær også
  • 225 gram flormelis
  • 100 gram revet marcipan kan erstattes med 100 gram knuste makroner
  • 2 æggehvider skal ikke piskes

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker og bagepulver. Smuldr smørret i.
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Tilsæt æggeblommer og saml dejen til en kugle
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Beklæd en bageform med bagepapir. Min form målte ca. 22x30 cm
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Pres dejen ud i kageformen og bag nu kagebunden 15 minutter v. 175 grader varmluft
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Klargør fyldet imens. Riv marcipanen fint og bland den med flormelis og æggehvider (æggehviderne skal ikke piskes)
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Rør marcipanmassen sammen med en ske
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Tag kagebunden ud af ovnen
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Fordel syltetøjet på kagebunden. Måske du kan nøjes med 1 dl, det kommer an på hvor flydende den er.
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Fordel marcipanen på toppen af kagen i små klatter. Sukkermassen fordeler sig under bagningen. Sæt ovnen og bag den 15-20 minutter igen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Kagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen. Marengsen krakelerer lidt på toppen, men den "flader" lidt ud, når den køler, så makronsnitterne skal nok komme til at ligne bagerens
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Lad kagen afkøle, før du skærer den ud i små snitter
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift

Noter

Brug gerne  en lidt syrlig marmelade til makronsnitterne. Friske bær kan også bruges
En god rabarberkompot vil også være lækkert i kagerne.
Kagerne er bedst på bagedagen, men pak dem bagepapir og plastpose, så vil de fint kunne holde sig i 2-3 dage. 
Hvis du fordobler opskriften, vil jeg tro at dejen vil kunne fylde en hel bageplade