Go Back Email Link
+ servings
Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift

Sprøde snackagtige knækbrød
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
Antal: 70 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dl. havregryn
  • 1, dl græskarkerner
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. hørfrø
  • tsk. salt + lidt til drys
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. olie solsikke- eller rapsolie
  • 2 dl. majsgryn evt. erstattet af majsmel eller alm. hvedemel
  • 2 dl. hvedemel

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt vand og olie.
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Dejen bliver hård og fast, så rør gerne dejen med en røremaskine. Bruger du grydeske, så brug en solid træ-røreske, der ikke kan knække.
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Kan du ikke få dejen til at hænge sammen, så tilsæt lidt ekstra olie, 1 spsk. af gangen. Rør dejen, til den samler sig til en hård fast klump.
  • Del dejen i to lige store klumper og læg den ene klump på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir henover og rul nu dejen ud med en kagerulle.
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Sørg for at dejen bliver rullet godt ud til alle kanter, og den skal helst rulles så tyndt ud som muligt, så bliver knækbrødene sprødest.
  • Skær knækbrødene ud med en pizzaskærer eller en skarp kniv
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Pensl gerne knækbrødene og drys evt. let med et ekstra lag fint salt, paprika, hvidløgssalt og/eller sesamfrø
  • Rul den anden dejklump ud også.
  • Bag knækbrødene i ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. Kig til dem et par gange. Når knækbrødene er gyldne og sprøde, er de færdige.
  • Knækbrødene i midten vil føles lidt bløde, men de bliver sprøde når de afkøler på en bagerist.
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Føles knækbrødene lidt for bløde efter bagning og afkøling, så sæt dem gerne i ovnen og bag dem 2-5 minutter igen.

Noter

Mangler du f.eks. græskarkerner, så fordobl bare mængden af en af de andre slags kerner. 
Prøv at pensle knækbrødene med olie og drysse knækbrødene med f.eks. revet ost, paprika, chili eller et andet yndlingskrydderi?
Drys også gerne med ekstra salt og sesamfrø - sesamfrø giver knækbrødene en ekstra god sprødhed.
Knækbrødene kan holde sig i kagedåse i 1-2 uger, men de er spist længe før.