Fattigmands tournedos med bacon i flødesovs
Lækre frikadeller med bacon i tomat flødesovs
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid55 minutter min
Ret: Fattigmands tournedos med bacon i flødesovs
Antal: 8 pers.
Frikadellefars
- 8-1000 gram hakket svinekød Hakket oksekød/hakket kylling, el. kalv/flæsk kan også bruges. Du kan også bruge frosne frikadeller
- 1 stort løg skåret i tern
- 2 æg
- 2 dl mælk
- 1½ dl mel
- 1 dl havregryn kan erstattes med rasp
- 2 spsk sennep (sød fransk sennep) kan udelades
- salt/peber
- 250 gram bacon i skiver
Flødesovs med tomat
- olie til stegning
- 1 stort løg i tern
- 1 svinebouillonterning
- 1 rød peberfrugt i tern
- 2 dåser flåede tomater
- 2½ dl mælk kan erstattes med fløde/madlavningsfløde
- 2½ dl fløde (gerne kaffefløde) kan erstattes med mælk/madlavningsfløde
- 3-4 spsk tomatketchup
- salt/peber
- 1 spsk paprika
- Jævning
Frikadellefars:
Rør frikadellefarsen med løg, æg, salt og peber
Tilsæt mælk og rør godt
Rør sennep, mel og havregryn i
Rør farsen, til den bliver som en fast frikadellefars, der kan formes.
Form frikadeller og læg i et ildfast fad. Brug et stort fad eller fordel retten i to fade, det bliver en stor portion med meget sovs.
Vikl bacon rundt om frikadellerne. Jeg brugte 1 skive pr. frikadeller og 2 pakker bacon rakte. Slipper din bacon op, så kan frikadellerne også fint laves uden bacon
Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) og steg nu frikadellerne ca. 30 minutter og lav flødesovsen imens
Flødesovs med tomat
Svits løg i lidt olie sammen med bouillonterningen
Snit peberfrugten og tilsæt. Tilsæt salt, peber og paprika
Tilsæt flåede tomater, mælk og fløde og lad flødesovsen simre lidt. Smag til med ketchup og evt. ekstra salt/peber. Jævn flødesovsen lidt med lidt maizenajævning.
Tag fadet ud af ovnen og hæld flødesovsen over frikadellerne. De skal ikke være helt dækkede.
Hvis din saucen ikke kan være der, så flyt nogle af frikadellerne over i et andet fad og tilbered i to fade
Sæt nu fadet/fadene i ovnen igen og tilbered retten yderligere 20-25 minutter v. 175 grader varmluft.
Servér ris, pasta eller hjemmelavede pommes frites til retten
Du kan også bruge frikadeller købt frosne
Tilsæt også gerne lidt porrer/forårsløg til retten
Kan fryses