Go Back Email Link
+ servings
Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
Udskriv
5 fra 1 stemme

Tykmælksfromage med Daim og mandelknas

En nem og lækker fromage med tykmælk, Daim og mandelknas
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid3 timer
Samlet tid3 timer 15 minutter
Ret: Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter tykmælk eller ymer, koldskål , yoghurt, eller kærnemælk
  • 3 spsk. sukker
  • 1,25 dl fløde evt. fløde light
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 blade husblas

Mandelknas:

  • 50 gram Daim-chokolade eller anden chokolade
  • 50 gram mandler evt. saltmandler eller ristede hasselnødder
  • Anden topping kan bruges: kompot, kirsebærsauce, jordbærpuré .

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter
    Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
  • Bland vaniljesukker og sukker i tykmælken. Pisk fløden let til skum og tilsæt den piskede fløde til tykmælksblandingen.
    Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
  • Hæld det overskydende vand fra husblassen og lun den opblødte husblas 2-3 sekunder i mikrobølgeovnen til den bliver flydende.
  • Rør 1-2 spsk af tykmælksblandingen i husblassen, så den køler af. Hvis husblassen er for varm, når du rører den i tykmælken kan den "trevle".
  • Rør nu  den afkølede husblasblanding i tykmælken i en tynd stråle. Rør godt imens. Smag på fromagen. Er der lidt klumper i, kan den sies.
    Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
  • Hæld tykmælksfromagen i den endelige serveringsskål (en stor eller 4 portionsskåle).
  • Stil fromagen til afkøling i køleskab 3-4 timer.
  • Lige før servering tilberedes "mandelknas". Hak chokolade og saltmandler groft og drys på.
    Tykmælksfromage med Daim og mandelknas

Noter

Du kan bruge anden topping til fromagen: kompot, kirsebærsauce eller jordbærpuré
Mandelknas af Daim og saltmandler smagte skønt. Det er nemt at lave saltmandler selv i mikroovnen, få en god opskrift lige her