Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter
Bland vaniljesukker og sukker i tykmælken. Pisk fløden let til skum og tilsæt den piskede fløde til tykmælksblandingen.
Hæld det overskydende vand fra husblassen og lun den opblødte husblas 2-3 sekunder i mikrobølgeovnen til den bliver flydende.
Rør 1-2 spsk af tykmælksblandingen i husblassen, så den køler af. Hvis husblassen er for varm, når du rører den i tykmælken kan den "trevle".
Rør nu den afkølede husblasblanding i tykmælken i en tynd stråle. Rør godt imens. Smag på fromagen. Er der lidt klumper i, kan den sies.
Hæld tykmælksfromagen i den endelige serveringsskål (en stor eller 4 portionsskåle).
Stil fromagen til afkøling i køleskab 3-4 timer.
Lige før servering tilberedes "mandelknas". Hak chokolade og saltmandler groft og drys på.