2spskinstant kaffe (frysetørret kaffepulver)kan erstattes med kakaopulver eller bærpure?
3spsksukker
2spskkogende vand
Drys: Revet chokolade
Sådan gør du
Marengsbunde:
Pisk æggehviderne til skum
Drys sukkeret forsigtigt i imens du pisker, tilsæt kun meget lidt sukker af gangen. Pisk til marengsen er tyk, sej, blank og du kan trække små toppe i marengsen
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir og brug en tallerken som skabelon til "bund". Tegn et omrids med blyant. Jeg valgte en tallerken af en sådan størrelse af begge bunde kunne være på samme bageplade.
Fordel marengsen indenfor rammen
Bag marengsbundene i 1 time v. 100 grader varmluft. Marengs skal helst bage længe og ikke ved for høj varme. Hold øje med at bundene ikke bliver for mørke. Marengsbundene er færdige, når de er sprøde og slipper papiret (løsn forsigtigt med en paletkniv). Lad bundene afkøle
Mokkacreme
Rør instantkaffe med sukker og kogende vand.
Pisk kaffecremen godt til kaffen opløses. Lad den afkøle helt
Pisk fløden til letpisket flødeskum. Tilsæt kaffeblandingen lidt efter lidt og rør/pisk/vend den let ind i flødeskummet
Smag mokkacremen til med ekstra sukker, drys evt. lidt flormelis i. Ønsker du en mere intens kaffesmag, så tilsæt evt. lidt ekstra kaffepulver. Obs: Kagen får kraftigere kaffesmag, når den har "sat" sig lidt.
Læg den underste marengsbund på et kagefad og fordel lidt over halvdelen af flødeskummet på den. Læg den øverste bund forsigtigt ovenpå og fordel resten af mokkacremen på toppen. Riv lidt mørkt chokolade til toppen og pynt evt med friske bær
Noter
Lagkagen er fryseegnet. Jeg har ikke prøvet selv, men har læst om andres gode erfaringerKagen tages ud af fryseren 1 time før den skal serveresMarengsen bliver blød, når kagen har stået lidt, men den smager godt alligevel. Kaffesmagen bliver mere intens, og farven mørkere, når kagen har sat sig lidtDu kan med fordel pynte kagen med lidt friske bær f.eks. jordbær eller blåbær