Go Back Email Link
+ servings
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
Køkken: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: forårslagkage, lagkage, marengslagkage
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marengsbunde:

  • 3 æggehvider
  • 175 gram sukker

Mokkaflødeskum

  • 5 dl flødeskum Du vil kunne nøjes med 3 dl
  • 2 spsk instant kaffe (frysetørret kaffepulver) kan erstattes med kakaopulver eller bærpure?
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk kogende vand
  • Drys: Revet chokolade

Sådan gør du

Marengsbunde:

  • Pisk æggehviderne til skum
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
  • Drys sukkeret forsigtigt i imens du pisker, tilsæt kun meget lidt sukker af gangen. Pisk til marengsen er tyk, sej, blank og du kan trække små toppe i marengsen
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
  • Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og brug en tallerken som skabelon til "bund". Tegn et omrids med blyant. Jeg valgte en tallerken af en sådan størrelse af begge bunde kunne være på samme bageplade.
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
  • Fordel marengsen indenfor rammen
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
  • Bag marengsbundene i 1 time v. 100 grader varmluft. Marengs skal helst bage længe og ikke ved for høj varme. Hold øje med at bundene ikke bliver for mørke. Marengsbundene er færdige, når de er sprøde og slipper papiret (løsn forsigtigt med en paletkniv). Lad bundene afkøle
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

Mokkacreme

  • Rør instantkaffe med sukker og kogende vand.
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
  • Pisk kaffecremen godt til kaffen opløses. Lad den afkøle helt
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
  • Pisk fløden til letpisket flødeskum. Tilsæt kaffeblandingen lidt efter lidt og rør/pisk/vend den let ind i flødeskummet
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
  • Smag mokkacremen til med ekstra sukker, drys evt. lidt flormelis i. Ønsker du en mere intens kaffesmag, så tilsæt evt. lidt ekstra kaffepulver. Obs: Kagen får kraftigere kaffesmag, når den har "sat" sig lidt.
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
  • Læg den underste marengsbund på et kagefad og fordel lidt over halvdelen af flødeskummet på den. Læg den øverste bund forsigtigt ovenpå og fordel resten af mokkacremen på toppen. Riv lidt mørkt chokolade til toppen og pynt evt med friske bær
    Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

Noter

Lagkagen er fryseegnet. Jeg har ikke prøvet selv, men har læst om andres gode erfaringer
Kagen tages ud af fryseren 1 time før den skal serveres
Marengsen bliver blød, når kagen har stået lidt, men den smager godt alligevel. Kaffesmagen bliver mere intens, og farven mørkere, når kagen har sat sig lidt
Du kan med fordel pynte kagen med lidt friske bær f.eks. jordbær eller blåbær