Go Back Email Link
+ servings
Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift

Nem hjemmelavet saft med rabarber
Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Ret: Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
Køkken: Dessert og sødt
Keyword: Rabarbersaft, saft med rabarber
Antal: 1 liter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram rabarber skåret i 2 cm stykker. Anden frugt/andre bær kan bruges
  • 200 gram sukker eller 175 gram rørsukker
  • 1 vaniljestang eller 2-3 tsk vaniljesukker
  • 1 liter vand

Sådan gør du

  • Vask og rens rabarberne. Skær blad og kun den allernederste brune del på stokken væk. Skær rabarberne i stykker på ca. 1-2 cm
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Skrab vaniljemarven ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Hæld 1 liter vand i en gryde og put rabarberne heri sammen med sukker og vaniljemarv. Gem gerne lidt sukker og smag til med det til sidst. Måske du ikke har/får brug for 200 gram
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Kog rabarberne op og lad dem herefter simre ca. 10 minutter ved middelvarme (eller til rabarberstykkerne er udkogte). Rør godt, så de rabarbestykkerne opløses
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Tag gryden af blusset og lad nu rabarbermassen afkøle i gryden i ca. 10 minutter. Smag til og tilsæt evt. lidt ekstra sukker
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Skold en flaske med patentlåg og lad den stå med det varme vand, til du er klar til at hælde saften på flaske
  • Rør rabarberblandingen godt igennem og hæld den nu igennem en sigte. Du kan hælde saften igennem et klæde, men så får du ikke vaniljekornene med og det er ærgerligt. Saften må godt være lidt "rustik" i udseendet synes jeg.
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Jeg lod saften løbe direkte ned i et litermål med hældetud, smart når saften skal hældes på flaske bagefter. Mas pulpen godt med en ske, så du får mest mulig smag med i rabarbersaften
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Hæld pulpen på et skoldet syltetøjsglas - det kan fint bruges som kompot på brød, i kager og desserter
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Hæld rabarbersaften på flaske, luk straks låget og stil aften til afkøling
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Når saften er afkølet er du klar til dit første glas saft. Prøv dig frem, hvor meget saften skal fortyndes, 1:1 eller 1:2
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift

Noter

Rabarbersaften kan holde sig på køl i 2-3 uger. Skal den holde sig længere tid, så tilsæt Atamon efter anvisninger på flasken
Du kan lave saft med anden frugt/andre bær
Frosne rabarber kan sagtens bruges