Go Back Email Link
+ servings
Klatkager af havregrød - havregrødspandekager
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Havregrødspandekager klatkager af havregrød

Nemme og lækre klatkager af en rest havregrød
Forb. tid5 min
Tilb. tid8 min
Samlet tid13 min
Ret: Havregrødspandekager klatkager af havregrød
Køkken: Stop madspild
Antal: 9 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 dl havregrød (kold) anden grød kan bruges
  • 1 æg
  • 1-2 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt kun lidt salt
  • 1 spsk hvedemel kan erstattes med 1 tsk maizenamel eller anden meltype
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Rør æg og vaniljesukker ud i grøden og tilsæt mel. Måske du skal bruge 2 spsk mel. Dejen skal ikke være for tynd
    Klatkager af havregrød - havregrødsklatkager
  • Smelt lidt smør på en pande og læg klatkagerne herpå. Jeg fik 9 pandekager ud af denne portion
    Klatkager af havregrød - havregrødsklatkager
  • Steg pandekagerne ca. 3-5 minutter ved middelvarme og vend dem, når de er blevet lysebrune på den ene side/når de er stivnet lidt
    Klatkager af havregrød - havregrødsklatkager
  • Servér straks med sirup, sukker eller syltetøj/kompot. Kan serveres til morgenmad, brunch eller som dessert
    Klatkager af havregrød - havregrødsklatkager

Noter

Du kan mose 1-2 bananer og putte i pandekagerne. 
Hvedemel kan erstattes af anden meltype
Havregrødspandekagerne er fryseegnede
Klatkagerne kan nydes kolde - prøv at lægge dem sammen med smør og sukker. Uhm :-)