10æbleri tern. Kan erstattes med f.eks. pærer, rabarber, blommer eller anden frugt
125gramsmørblødt
150gram sukker
150gramhvedemel
1dlhavregrynkan erstattes med hvedemel
1spskkanel
1tskkardemomme
1tskstødt ingefær
1tskvaniljesukker
1½spsksiruptilsættes hvis massen er for tør og usammenhængende. Både lys og mørk kan bruges
Sådan gør du
Skræl æblerne, skær dem i tern og læg dem i en skål med vand
Bland mel, sukker, vaniljesukker og krydderier
Smuldr smørret i og tilsæt evt. sirup
Tilsæt havregryn
Smør et ildfast fad. Jeg brugte et ovalt fad der var ca. 30 cm langt. Alle slags bagefade kan bruges, tærtefade også
Tag æblestykkerne op af vandet og lad dem dryppe lidt af. Fordel æblestykkerne i bageformen og drys smuldredejen ovenpå
Bag æbletærten ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft - placér fadet nederst i ovnen. Smuldrekagen er færdig, når den er sprød og gylden og æblerne er gennembagte. Ovne varmer forskelligt, så måske din skal have kortere/længere tid.
Servér gerne vaniljeis eller flødeskum tli æbletærten
Noter
Du kan bruge anden frugt til æbletærten - pærer, blommer, rabarber?Du kan forberede æbletærten dagen før og så lune den på serveringsdagenSirup søder og så får det smuldredejen til at hænge bedre sammen