Kyllingekødsovs - kødsovs med kokosmælk
En nem og lækker pastasovs med kylling, kokosmælk og pølser
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Samlet tid35 minutter min
Ret: Kyllingekødsovs - kødsovs med kokosmælk
Antal: 8 pers.
- ½-1 kg hakket kyllingekød / kyllingefars kan erstattes med hakket svinekød eller hakket oksekød
- 2 hønsebouillonterninger
- 2 store løg i tern
- 4 fed hvidløg friskpressede
- 2 røde peberfrugter i tern.
- 1 bakke champignon eller 1 glas incl. væde
- 2-3 dåser flåede tomater
- ½ liter kogende vand
- 400 ml kokosmælk kan erstattes med fløde eller udelades
- 2-300 gram pølser - kan udelades evt. cocktailpølser
- 1 spsk. paprika Smag til
- 1 spsk. oregano Smag til
- 1 spsk. hvidløgspeber og salt eller andet peber
- Allround-krydderi eller barbecuekrydderi eller andet krydderi
- Chilisauce smag til - kan udelades eller erstattes med barbecuesauce
- Ketchup Smag til
- Jævning majsstivelse eller meljævning
- Tilbehør: spaghetti/pasta evt. fuldkorns
Svits kød med løg, hvidløg og bouillonterninger.
Snit peberfrugterne i tern og tilsæt dem.
Tilsæt champignon og svits godt med.
Tilsæt salt/peber, oregano og paprika.
Tilsæt flåede tomater, kogende vand. Lad pastasaucen simre 10-15 minutter
Tilsæt kokosmælk/ fløde og cocktailpølser/ pølser skåret i ternde sidste minutter.
Jævn kyllingekødsovsen og smag den til. Jeg smagte til med allround-krydderi, chilisauce og ketchup. Tilsæt evt. ekstra paprika/oregano
Servér retten med spaghetti eller andet pasta og gerne friskrevet parmesanost.
Kødsovsen kan laves med hakket svinekød og hakket oksekød også.
Kan også laves med andre grøntsager f.eks. gulerødder og porrer
Du kan nøjes med ½ kg kød - tilsæt i så fald kun 2 dåser flåede tomater.
Kokosmælk kan erstattes med fløde eller udelades
Kan fryses