Go Back Email Link
+ servings
Bananvafler - vafler med banan og havregryn
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Bananvafler - vafler med banan og havregryn

Sprøde sunde vafler med bananer og havregryn
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid10 minutter
Ret: Bananvafler - vafler med banan og havregryn
Antal: 2 vafler
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1 banan gerne en god moden banan
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl havregryn kan erstattes med hvedemel eller andet groft mel
  • 1 knivspids salt bare et strejf
  • 1 spsk hvedemel kan udelades
  • smør til stegninig

Sådan gør du

  • Skræl bananen og put den i en høj skål eller blender
    Bananvafler - vafler med banan og havregryn
  • Tilsæt havregryn, æg, salt og hvedemel (kan udelades) og blend sammen med bananen
    Bananvafler - vafler med banan og havregryn
  • Varm vaffeljernet op og tilsæt evt. lidt smør. Læg dej på vaffeljernet
    Bananvafler - vafler med banan og havregryn
  • Steg vaflerne ca. 2-3 minutter ved middelvarme. De er færdige, når de er sprøde og gyldne
    Bananvafler - vafler med banan og havregryn
  • Nyd vaflerne med lidt sirup eller akaciehonning. Drys gerne med rofthakkede mandler eller mandelflager
    Bananvafler - vafler med banan og havregryn

Noter

Vaflerne kan også bages som pandekager
Laver du mange vafler, så hold dem varme i ovnen v. 50 grader, til de alle er færdige
Vaflerne er fryseegnede
Du kan pifte vaflerne op med f.eks. spinat eller revet rødbede, så får de den fineste farve og vaflerne bliver endnu sundere.