Go Back Email Link
+ servings
Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Gullashsuppe opskrift på ungarsk gullash suppe

Lækker suppe med gullash kød
Forb. tid30 min
Tilb. tid3 t 30 min
Samlet tid4 t
Ret: Gullashsuppe opskrift på ungarsk gullash suppe
Køkken: Slow food - simremad
Keyword: gullash, gullashsuppe, suppe
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 150-175 gram bacon eller røget spæk skiver - klippet i mindre stykker
  • 800 gram oksekød i tern - gullashkød kød af oksebov, oksetykkam ell. lign
  • 3 store løg i tern
  • 5 fed hvidløg friskpressede
  • 1 spsk røget paprika kan erstattes med almindeligt paprika
  • 1 spsk alm. edelsüss paprika
  • salt/peber
  • 700 gram gulerødder - jeg brugte 8-10 stk i skiver. Måske lidt mindre, hvis du bruger kartofler også
  • ½ knoldselleri skåret i små tern. Du kan bruge et helt knoldselleri
  • 1 dåse flåede tomater
  • 140 gram koncentreret tomatpuré
  • 4 laurbærblade
  • 2 liter oksebouillon eller 2 liter kogende vand og 4 oksebouillonterninger
  • 8-10 kartofler i tern. Kan udelades
  • evt. 1 rød peberfrugt kan udelades
  • evt. smør til stegning

Sådan gør du

  • Klip bacon i små strimler og svits i en gryde, sammen med bouillonterningerne. Du kan bare lave bouillon af bouillonterninger og tilsætte bouillon senere.
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
  • Svits kødet med, til det skifter farve. Tilsæt evt. smør
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
  • Tilsæt løg og hvidløg og svits med, til løgene er klare
  • Tilsæt paprika/ røget paprika og salt og peber
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
  • Tilsæt flåede tomater og koncentreret tomatpuré. Skyl dåserne med vand, for at få det sidste med
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
  • Tilsæt gulerødder i skiver
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
  • Skær knoldselleri i små tern og tilsæt
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
  • Tilsæt bouillon/kogende vand
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
  • Tilsæt laurbærblade
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
  • Læg låg på gryden og lad den simre ved svag varme i ca. 3 timer, til kødet er mørt
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift
  • Smag suppen til med salt/peber/paprika og evt. lidt ketchup. Tag laurbærbladene op før servering
    Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift

Noter

Retten kan laves i slow cooker / crockpot også. Mit bud er 5 timer ved low. 
Retten kan også laves i stegeso. Mit bud er 5 timer v.150 grader varmluft 
Gullashsuppen kan fryses
Du kan tilsætte skrællede kartofler, skåret i små stykker, til retten, når der er ca. ½ time tilbage af tilberedningstiden.