150-175grambacon eller røget spækskiver - klippet i mindre stykker
800gramoksekød i tern - gullashkødkød af oksebov, oksetykkam ell. lign
3store løgi tern
5fedhvidløgfriskpressede
1spskrøget paprikakan erstattes med almindeligt paprika
1spskalm. edelsüss paprika
salt/peber
700gramgulerødder - jeg brugte 8-10 stki skiver. Måske lidt mindre, hvis du bruger kartofler også
½knoldselleriskåret i små tern. Du kan bruge et helt knoldselleri
1dåseflåede tomater
140gram koncentreret tomatpuré
4laurbærblade
2literoksebouilloneller 2 liter kogende vand og 4 oksebouillonterninger
8-10kartofleri tern. Kan udelades
evt. 1 rød peberfrugtkan udelades
evt. smør til stegning
Sådan gør du
Klip bacon i små strimler og svits i en gryde, sammen med bouillonterningerne. Du kan bare lave bouillon af bouillonterninger og tilsætte bouillon senere.
Svits kødet med, til det skifter farve. Tilsæt evt. smør
Tilsæt løg og hvidløg og svits med, til løgene er klare
Tilsæt paprika/ røget paprika og salt og peber
Tilsæt flåede tomater og koncentreret tomatpuré. Skyl dåserne med vand, for at få det sidste med
Tilsæt gulerødder i skiver
Skær knoldselleri i små tern og tilsæt
Tilsæt bouillon/kogende vand
Tilsæt laurbærblade
Læg låg på gryden og lad den simre ved svag varme i ca. 3 timer, til kødet er mørt
Smag suppen til med salt/peber/paprika og evt. lidt ketchup. Tag laurbærbladene op før servering
Noter
Retten kan laves i slow cooker / crockpot også. Mit bud er 5 timer ved low. Retten kan også laves i stegeso. Mit bud er 5 timer v.150 grader varmluft Gullashsuppen kan frysesDu kan tilsætte skrællede kartofler, skåret i små stykker, til retten, når der er ca. ½ time tilbage af tilberedningstiden.