Go Back Email Link
+ servings
Brombærcrumble - nem kage med brombær
Udskriv
5 fra 1 stemme

Brombærcrumble - nem kage med brombær

Nem, hurtig crumblekage med brombær
Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid35 min
Ret: Brombærcrumble - nem kage med brombær
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 275-300 gram brombær frosne kan også bruges, men vend dem i så fald med 1 spsk kartoffelmel iblandet sukker, da de afgiver en del væde. Anden frugt/andre bær kan også bruges
  • 50 gram sukker mængden afhænger af hvor søde/syrlige dine bær/frugter er
  • 50 gram hvedemel
  • 50 gram havregryn
  • 50 gram smør
  • 1-2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Skyl og nip brombærrene og lad dem dryppe godt af
    Brombærcrumble - nem kage med brombær
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål og smuldr smørret i. Dejen bliver smuldrende og porøs
    Brombærcrumble - nem kage med brombær
  • Fordel bærrene i et lille tærtefad. Mit fad målte 21 cm i diameter Drys smuldredejen ovenpå.
    Brombærcrumble - nem kage med brombær
  • Bag kagen nederst eller midt i ovnen v. 175 grader varmluft. Kagen skal bage ca. 25-30 minutter. Den er færdig, når den er sprød og gylden
    Brombærcrumble - nem kage med brombær
  • Servérkagen med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til. Er din kage blevet lidt for syrlig, så rør evt lidt vaniljesukker i flødeskummet/creme fraichen eller drys lidt sukker på toppen
    Brombærcrumble - nem kage med brombær

Noter

Du kan bruge anden frugt/andre bær til kagen 
Hvis du bruger frosne bær/frossen frugt, så vær obs på at de afgiver en del væde. Vend derfor frugten med 1 spsk kartoffelmel iblandet lidt sukker. 
Kagen kan fryses i formen
Er din kage blevet lidt for syrlig, så rør evt lidt vaniljesukker i flødeskummet/creme fraichen eller drys lidt sukker på toppen